Igor Bišćan

 VLADOI KOS Cropix
IZJAVE TRENERA

Bišćan nakon derbija: Morali smo izvući više. Ne zabijamo golove, a tako se ne može pobijediti

‘Očekivao sam veću potporu Mierezu od krila i veznih igrača‘, kazao je nakon utakmice Stjepan Tomas
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. svibanj 2023. 20:04

Stjepan Tomas i Igor Bišćan i dalje su bez poraza na klupama Osijeka i Dinama. Čini se kako je Tomas zadovoljniji s ishodom derbija u Gradskom vrtu bez golova. Dinamo već petu utakmicu zaredom nije primio gol, ali i već drugu uzastopnu utakmicu nije zabio.

- Tih 0:0 djeluje nezanimljivo i nepopularno, ali bilo je dosta toga za vidjeti. Bilo je dinamično, bilo je dosta pokušaja s obje strane. Dominirali smo, ali nismo stvorili dovoljno čistih situacija, morali smo izvući više, ali na kraju moram biti zadovoljan bodom. Igrali smo kako Dinamo treba igrati, nedostajao je samo trenutak individualne kvalitete da netko u konkretnim situacijama preuzme odgovornost - kazao je Bišćan.

Osijek je bio već treće uzastopno gostovanje, nakon Pule i Splita, u kojem Dinamo nije uspio zabiti gol.

image
VLADOI KOS Cropix

- Svjesni smo da ne zabijamo golove, a tako se ne može pobijediti. Ne mogu puno zamjeriti igračima na pristupu, došli smo u Osijek dominirati i iz te dominacije pobijediti. Najvažnije je da se vidi kako postoji ideja u našoj igri, a golovi će doći - poručio je trener Dinama.

Osijek u prvom poluvremenu nije iskoristio raspoloženog Miereza, dok u drugom dijelu ofenzivno nije dao skoro ništa.

- Naš plan je bio sačuvati mrežu netaknutom što smo i ostvarili. Prvo poluvrijeme smo stvorili nekoliko šansi u prvom poluvremenu i da smo zabili utakmica bi otišla u našem smjeru. Htjeli smo igrati visoki presing, ali bilo je zbog sparine teško izdržati u tom ritmu cijelu utakmicu. Kada igrate protiv Dinama punog jakih individualaca prije svega bitno je zatvoriti prilaz i dobro igrati obranu. Očekivao sam u tranziciji veću potporu Mierezu od naših krila i veznih igrača - kazao je nakon utakmice Stjepan Tomas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 13:04