Anton Matković

 MIROSLAV SLAFHAUZER Cropix
‘PRIJE 2-3 GODINE‘

Hajduk je odbio ‘novog Mandžukića‘, hit HNL-a danas otkriva: ‘Rekli su da bi me vjerojatno uzeli da sam iz Splita‘

‘Brat me probudio da mi pokaže snimku Gvardiola, ostao sam šokiran‘
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2024. 10:00

Bez mnogo dvojbe možemo reći da je Anton Matković jedan od najvećih dobitnika ove sezone SuperSport HNL-a. Talent 18-godišnjaka Osijeka i otprije je poznat, no sada i obasjan svjetlima reflektora, do te mjere da se Matkovića povezuje s nizom europskih klubova i velikana.

Matković je odigrao 15 ovosezonskih ligaških utakmica, startao samo u šest te izbrojao četiri pogotka. Nastavi li ovako, u SHNL-u nanovo bi mogao oživjeti nadimak "Mister Derby", budući da je tinejdžer iz Slavonskog broda tresao mreže samo u udarnim utakmicama - protiv Dinama (1:2) na Maksimiru, Hajduka (1:2) na Poljudu i dvaput Lokomotive (3:1) u direktnoj borbi za četvrtu poziciju.

- Trener Zekić imao je dobar osjećaj i vjerovao u mene - rekao je Matković u razgovoru za Novu TV prisjetivši se pogotka protiv Modrih, a onda je došao red na Hajduk.

- Bio sam ondje na probi prije dvije-tri godine i rekli su mi da bi me vjerojatno uzeli da sam iz Splita ili okolice poput Makarske, ali kako sam iz Slavonskog Broda, ne bi htjeli toliko riskirati.

Matković za malen dio popularnosti može zahvaliti i Jošku Gvardiolu, budući da ga je naš reprezentativni stoper nedavno biranim riječima govorio o 18-godišnjaku.

- Brat me probudio da mi pokaže tu snimku kako me Gvardiol hvali, on prati te stvari. Nisam mogao vjerovati, bio sam u šoku, bez riječi. A koji sat kasnije počeli su mi isto slati i mama, tata, ostali... Ma kad te takav igrač pohvali, izvrstan je osjećaj.

U medijskom prostoru već je dobio nadimak "novi Mandžukić". Ne toliko zbog stila igre, koji se uvelike razlikuje, već činjenice da su obojica iz istog rada.

- Sreli smo se nedavno u Slavonskom Brodu, u hodniku kod svlačionica, i njegova je prva rečenica bila "A, ti si taj!" Odgovorio sam mu "Jesam", a on mi je poručio da sam nastavim vjerovati u Boga i raditi kako radim i sve će se isplatiti.

Na utakmicu Osijeka i Lokomotive stigli su i brojni skauti.

- Lijep je osjećaj to čuti, ali i zaboravim brzo na to. Imam ljude koji se brinu o tome, to je njihov posao. A ambicija mi je svakako igrati u ‘ligama petice‘ i doći do A reprezentacije, ali sad mi je fokus samo na Osijek - završno je poručio Matković, kojeg bismo ponovo trebali vidjeti u akciji u subotu, kada Osijek gostuje na Maksimiru u sklopu 34. kola SuperSport HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 10:03