Igrači Rijeke

 DAMIR KRAJAC Cropix
POUZDANA KARIKA

Dobri duh Sopićeve svlačionice uoči neugodnog gostovanja: ‘I brat nas prati. Čudi se malo, ali je sretan‘

‘Iskreno, pogledam i sve ostale HNL utakmice, ne samo Dinamo, nije to ništa novo‘, kaže Smolčić
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 28. travanj 2024. 07:14

Posljednja utakmica protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, ona koja se igrala za finale Hrvatskog nogometnog kupa, završila je minimalnom pobjedom Rijeke i finalnim dvomečom protiv Dinama. Strijelac jedinog pogotka na tom dvoboju, dobri duh riječke svlačionice, neumorni radnik i branič Ivan Smolčić, ne bi sigurno imao ništa protiv da i današnji susret (početak u 19.30) završi jednako, značilo bi to da bi Rijeka ovog puta uzela tri boda i Dinamo dočekala, bez obzira na jučerašnji ishod u Varaždinu, kao vodeća momčad prvenstva.

No, svjestan je popularni Smolčić da to neće biti nimalo lak zadatak iako...

- Lokomotiva je jako dobra momčad, svjesni smo koliko će utakmica biti teška i zahtjevna, no isto smo svjesni koliko su nam potrebni ti bodovi. Idemo u Zagreb po sva tri boda, mislim da će utakmica biti slična kao i ona Kupu. Ulog je isto velik, tada se, doduše, igralo na jednu utakmicu, no ne mislim da će biti neke velike razlike. I nama i njima su potrebni bodovi, tako da će se ići maksimalno s obje strane, to je sigurno. Žestina i čvrstina utakmice bit će na nivou - bio je jasan Smolčić u uvodu.

image

Zagreb, 030424.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, NK Lokomotiva - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ivan Smolcic, gol, slavlje.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

DAMIR KRAJAC Cropix

Sve manje prostora za kiks

Jasno, svjestan je i on da su bodovi, kako se kraj prvenstva približava, zlata vrijedni.

- Sve je manje prostora za kiks, i nama i njima. Mi “ganjamo” to prvo mjesto, imamo samopouzdanje, imamo niz, a već smo protiv njih puno puta pokazali da smo i mi njima neugodni, nadam se da će tako biti i ovaj put - dodao je Smolčić.
Progovorio je i o pripremi, odnosno, spremnosti svoje momčadi za ovaj susret.

- Fizički smo stvarno spremni. Što više igraš, treninzi su ti praktički samo održavanje. Bliži se kraj prvenstva i pokušavamo se osvježiti što više možemo. I osobno mogu biti sretan, igram konstantno, zadovoljan sam, uvijek može bolje, ali držim neku sredinu, nema puno oscilacija i to me zadovoljava. Imamo još tih sedam utakmica do kraja, nadam se da ćemo svi biti zdravi, idemo u svih sedam po pobjede, pa ćemo vidjeti što će biti. Što se psihološke pripreme tiče, svaka utakmica nam je tu gotovo ista, nema nekih velikih razlika, igrali mi protiv Lokomotive ili bilo kojeg drugog kluba. Pripremaš se da moraš ići po pobjedu, pogotovo doma. Nema tu ništa posebno - dodao je Smolčić.

Referirao se i na trenerove riječi kako sve do kraja Rijeka treba pobijediti i onda su sigurno prvaci.

- Jako jednostavno zvuči kada to trener kaže, ha, ha, no vidjet ćemo. Vjerujem da će tako i biti, na nama je sve i to je ono najbolje - dodao je Smolčić.

Kao najveću prepreku današnjeg susreta istaknuo je gostujući teren Kranjčevićeve.

- Najveća opasnost je što igramo tamo, Lokomotiva je na svom terenu svima neugodna i jako brza. Znamo njihove vrline i mane, poznati smo jedni drugima. Imaju jako brze igrače, morat ćemo večeras dobro stajati i u fazi s loptom i kada napadamo. Pogotovo mi u zadnjoj liniji, moramo biti budni jer znamo da nam u svakom trenutku mogu pobjeći. Moramo jednostavno biti koncentrirani svih 90 minuta i onda vjerujem da ćemo slaviti - pojasnio je Smolčić.

Vlastiti tempo

Složio se s konstatacijom da je najbitnije Lokomotivi ne dozvoliti da igra svoju igru.

- Istina, to nam se isticalo svaki put u pripremama za utakmice protiv Lokomotive. Glavna je teza da igramo svoj nogomet i onaj koji njima ne paše. Mi moramo pokušati što više stati na loptu, ne “uletjeti” u tranziciju, što njima paše. Trebamo imati svoj tempo, ne ući u njihov jer su u tome jako dobri. Ako budemo dovoljno pametni, kao što smo bili i do sada u dvobojima s njima, onda vjerujem da će rezultat biti pozitivan - dodao je ovaj snažni riječki branič.

image

Zagreb, 250224.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 24. kola SuperSport HNL-a, GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Mauro Perkovic, Ivan Smolcic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

DAMIR KRAJAC Cropix

Kazat će da ne gleda samo konkurenta za naslov...

- Iskreno, ja vam pogledam i sve ostale HNL utakmice, ne samo Dinamo, nije to ništa novo. Volim popratiti sve utakmice, a usput vidim i iduće protivnike. Prvi nam je, eto, Dinamo. Kakvi su? Uvijek su kvalitetni, bez obzira u kakvoj su formi. U toj nekoj novoj formaciji su se podigli, opasni su, stvaraju dosta šansi, ali kad dođu ovdje na Rujevicu vjerujem da će biti malo drugačije. Igrat će protiv malo ozbiljnijeg protivnika i vjerujem da će s malo više obzira ući u taj susret.

Iako je iza njega sigurno najbolja seniorska sezona u kojoj je postao standardni prvotimac prvoplasirane momčadi, neizbježno je pitanje Ivanu o njegovom bratu blizancu Hrvoju, nekadašnjem kapetanu Rijeke, a danas igraču Eintrachta.

- I brat nas naravno prati, ima dosta svojih obveza i stoga prati kada stigne, no zadovoljan je kako izgledamo. Nekad se malo i on čudi, no naravno da je sretan - zaključio je Ivan Smolčić.

Meet and greet na Korzu

Rijeka u suradnji sa svojim sponzorom Favbetom u ponedjeljak na riječkom Korzu od 13 do 17 sati sati organizira “Meet and greet”, organizirano druženje navijača i igrača. Zainteresirani mogu uživati u raznim dodatnim aktivnostima i interaktivnim sportskim igrama, a pritom mogu osvojiti razne nagrade, fotografirati se s igračima te dobiti potpise igrača, pa iz kluba sugeriraju navijačima da ponesu svoje lopte, dresove, zastavice… (ri)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 07:15