Mislav Karoglan

 Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
BOLNICA NA POLJUDU

Hajduku nedostaje ‘pola momčadi‘, što će Karoglan ‘skuhati‘ za Rijeku? Evo kako bi mogli izgledati Bijeli

Nedjeljno imperativno gostovanje na Kvarneru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. travanj 2024. 22:13

Rijeka je zadnja šansa, posljednja prilika za veliki povratak. Zvuči navijačko-optimistički, ali Hajduk je teoretski još u igri. S pobjedom na Rujevici ostaju Bijeli u “sedlu”. Bit će aktivan protagonist šampionske utrke, bit će konkurent. Ali, samo s pobjedom, budući da je čak i remi ravan porazu. Sedam bodova je minus, osam je kola do kraja.

Jasno je da postoji savršeni plan, u navijačkim krugovima egzistira perfektna teorija. Hajduk treba osvojiti maksimalna 24 boda, Rijeka osim poraza u nedjelju, gubi još jednu i igra remi s Dinamom. Modri u preostalih sedam kola upisuju dodatni remi i Hajduk slavi titulu zbog boljeg međusobnog omjera. Jednostavno, zar ne? Ali, svaki veliki plan ima prvi korak, trenutno najteži.

Zahtjevna situacija

Nije bilo jednostavno ni prije mjesec dana, a kamoli danas kad za jadranski derbi nedostaje “pola momčadi”. Hajduk je u nizu od tri poraza, jedan pogodak postigli su Bijeli u 270 minuta. Igrački deficit, golgeterski post i serija poraza očekivano su kreirali defetističko ozračje, a koje je Jakobušić pokušao podići porukama tipa “igra se do kraja, ništa nije gotovo”. Koliko su riječi čelnog čovjeka kluba doprle do igrača, vidjet ćemo u nedjelju na stadionu ponad Rijeke. Znat ćemo nakon Rujevice gdje će Bijeli gledati, prema napadu na prvo mjesto ili tužnom kraju sezone. Sredine nema.

O posljedicama jadranskog derbija pričat će se sljedećeg tjedna, ali trenutno je naglasak na pripremi utakmice. Okolnosti su jasne, na Rujevicu stiže momčad s trenerom koji je ponudio ostavku. Uz to, u kadru nema pet bitnih karika iz svake linije.

Od Livaje preko Žapera do Uremovića, Šarlije i Melnjaka. Ali, lako bi se Karoglan nosio s igračkim hendikepom da nije problem psihološkog karaktera. Za nedjelju trener primarno mora pronaći unutarnju snagu da bi nastavio voditi momčad koju je ponuđenom ostavkom već vratio u ruke predsjedniku i sportskom direktoru.

Neprihvaćanje ostavke otežalo je Karoglanu i samo produžilo agoniju. Predsjednik mu je time nametnuo pripremu momčadi za jedno od najtežih gostovanja u HNL-u, iako je Karoglan nuđenjem ostavke osvijestio vlastitu nemoć u promijeni tijeka zbivanja. Pitamo se kako će tek onda uvjeriti igrače....

Psihološki je iznimno zahtjevna situacija, a prilika više nema. Rijeka je zadnja šansa. Mala, tanašna, ali još uvijek je šansa. Barem na papiru. Karoglan mora pronaći igrače spremne da na Rujevici iskoriste zadnju šansu za produženje teorije i nade, a pritom i da obrane čast Hajduka. Težak zadatak i za iskusnije trenere.

POTENCIJALNI SASTAV 4-3-3

Lučić - Moufi, Prpić, Elez, Hrgović - Pukštas, Sigur, Krovinović - Sahiti, N. Kalinić, Kleinheisler.

Bijeli kvartet za Rujevicu

Na koga se Karoglan može osloniti u nedjelju, tko su potencijalni egzekutori “come backa”? Iskusni Nikola Kalinić, rastrčani veznjaci Pukštas i Sigur te krilni napadač Sahiti željan naplate na ljetnom mercatu. Kvartet smo izdvojili, ali i nema previše kandidata s velikim motivom. (jr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 22:14