DAMIR SKOMRLJ Cropix
SVIMA JE LAKNULO

Pao važan potpis na Rujevici, Rijeka riješila veliki problem uoči nastavka sezone: ‘Jedva čekam da krene‘

‘Jako sam zadovoljan i sretan da je priča završena i da sve završilo mojim potpisom ugovora za Rijeku‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. siječanj 2024. 15:11

Ono što je tijekom prošlog tjedna i neformalno najavljeno sada je na Rujevici nakon konferencije za medije i formalno realizirano – Lindon Selahi stavio je potpis na novi ugovor s Rijekom koji ga uz klub veže narednih godinu i pol dana, odnosno, do kraja sezone 2024./25. Ostanak, odnosno povratak veznjaka u konkurenciju, nakon klupske suspenzije i "trakavice" koja je tjednima punila riječki medijski prostor, najbolja je moguća vijest uoči predstojećeg dvoboja s Goricom i nastavka polusezone u kojoj Bijeli ne kriju svoje visoke ambicije.

- Jako sam zadovoljan i sretan da je priča završena i da sve završilo mojim potpisom ugovora za Rijeku. Htio sam i želim pomoći ekipi u nastavku sezone. Moj izbor je uvijek bio ostati u Rijeci i drago mi je da smo sve dogovorili i da se sad možemo koncentrirati na teren što je najbitnije za mene i ekipu - kazao je Selahi nakon što ga neko vrijeme nije bilo niti u momčadi niti u medijima.

No, konačno je i tome došao kraj na obostrano zadovoljstvo. Sami iznos plaće nikada nije bio sporan koliko iznos klauzule, odnosno postotka kod buduće prodaje. Sada su i ti detalji "ispeglani", a neumorni riječki veznjak nada se da će uskoro dostići i magičnu brojku od 100 utakmica u bijelom dresu, nije da se puno igrača može pohvaliti time, posebice posljednjih godina. Osim toga, Selahi nikada nije krio da mu je na Kvarneru jako lijepo te da se maksimalno uklopio u grad, ali i u klub u kojem njegova misija još uvijek nije završena.

- Blizu sam 100 nastupa za Rijeku, to je stvarno puno utakmica. Jako mi je drago što sam odigrao toliko utakmica u dresu Rijeke, tu se osjećam kao kod kuće. Naravno, u tom periodu bilo je dobrih i loših utakmica, boljih i lošijih rezultata, ali uvijek ću pamtiti samo one pozitivne i dobre stvari. Bilo je tu puno više dobrih stvari. Zadovoljan sam, ali uvijek želim više. Priča se i dalje piše i ona nije gotova dok god nosim ovaj dres. Čeka nas još puno posla i nije gotovo i napravit ćemo sve da usrećimo navijače - rekao je Selahi koji s nestrpljenjem očekuje početak drugog dijela sezone.

Nakon gostovanja u Gorici, riječke dečke čeka jubilarni 100. HNL jadranski derbi u Splitu. Naravno, svjestan je riječki veznjak težine dva predstojeća ogleda, posebice jer se radi o gostovanjima, a Rijeka je ove sezone puno bolje partije, izuzev ogleda protiv Slavena, pružila pred svojim navijačima.

- Drugi dio sezone otvaramo s dvije teške utakmice. Ali idemo utakmicu po utakmicu, idemo prvo pokušati pobijediti Goricu, a onda ćemo dalje razmišljati. Naravno, uvijek je teže igrati na gostovanju, u ovoj ligi nema lagane utakmice, svatko može pobijediti svakog. Imali smo kratke, ali dobre pripreme i mislim da smo svi spremni. Iskreno, ne mogu dočekati početak drugog dijela sezone - ustvrdio je Selahi koji je zaigrao u svega jednoj (posljednjoj) pripremnoj utakmici protiv Opatije, no prošao je kompletne pripreme i itekako marljivo radio čekajući da se riješi njegov status.

Sada, kada je i to iza njega, jedva čeka vratiti se u igru i "pričati" tamo gdje mu to najbolje i ide – na terenu. Iza njega je sigurno najbolja polusezona u karijeri, no...

- Uvijek pokušavam biti bolji. Na polusezoni osvojili smo drugo mjesto, sada se nadamo i vjerujemo da se možemo boriti za vrh. Ne treba previše o tome pričati i davati velike najave jer treba ići utakmicu po utakmicu. Najvažnije da mi svi skupa, treneri i igrači, znamo što nam je činiti i onda to pokazati na terenu koji je jedino mjerilo. Ono što možemo obećati jest da ćemo na svakoj utakmici dati maksimum. Hvala svim navijačima na podršci, kako na domaćem tako i gostujućim terenima i uvjeren sam da će biti uz nas i dalje i u dobrim i lošim trenutcima- podvukao je vidno zadovoljan Selahi i "odletio" u "utrobu" riječkog stadiona.

Trening u kampu, na zubatom riječkom suncu samo što nije počeo, a njegova radna etika nikad nije bila sporna. Kod Selahija nema polovične igre, kompromisa i manjka zalaganja. Zato je valjda toliko i dugo trajala ova cjelokupna priča koja u kojoj su u konačnici na dobitku svi. Rijeka, ali posebice - Lindon Selahi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 11:08