HNK Rijeka
PRIPREMNA UTAKMICA

Rijeka bez pobjede protiv trećeligaša, Selahi se vratio u sastav, Sopić dobio pojačanje za nastavak sezone

Sopićeva momčad sastavljena od pričuvnih igrača remizirala je s Opatijom u svome trening-kampu
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 18. siječanj 2024. 16:44

HNK RIJEKA – NK OPATIJA 1:1 (1:0).

RIJEKA Igralište u kampu HNK Rijeka. Gledatelja 20. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 - Grgić (38), 1:1 - Čulina (56).

RIJEKA: Zlomislić, Veiga (od 71. Blečić), Kitin (od 60. Valinčić), Radeljić, Bogojević, Selahi, Petrovič (od 60. Juncaj), Grgić (od 66. Bilajac), Ilinković, Yansane, Obregon (od 60. Medojević).

Trener: Željko Sopić.

OPATIJA: Prskalo, Malinić, Marshal, Marić, Grujević, Kožić, Furijan, Grbac, Ivančić, B. Bogolin, Žabec. Drugo poluvrijeme: Prskalo, Pozderac, Arapović, Malinić (od 53. Čulina), Matić (od 85. Iskrić), Macolić, Kordić, Kašiković, Ayaji, V, Bogolin, Junuzović.

Trener: Zoran Bogolin.

Nakon što je prva momčad Rijeke u srijedu protiv slovenskog Brava odigrala "generalku" bez golova, na rubu regularnosti s obzirom na gustu maglu i kišu koja je lila "kao iz kabla", niti druga momčad u četvrtak nije stigla do pobjede protiv ambicioznog trećeligaša Opatije, završilo je samo 1:1.

Neovisno o konačnom rezultatu i sad već jasnom problemu realizacije, najveća vijest stigla je u vidu povratka veznjaka Lindona Selahija tamo gdje mu je i mjesto - na teren. Iako najavljenog potpisa ugovora još uvijek nema, očito je ovog puta, na inicijativu samog igrača i njegovog zastupnika, došlo do usmenog dogovora, kojeg još samo treba formalizirati potpisom.

U konačnici je upravo Selahi mogao svojoj momčadi donijeti i pobjedu, no njegov udarac u 87. minuti dvoboja zaustavila je greda. Bez obzira na to, albanski je veznjak djelovao vrlo uvjerljivo na terenu, dominirao je sredinom terena i nema sumnje da će biti od velike koristi treneru Željku Sopiću u nastavku prvoligaške borbe za sam vrh.

image
HNK Rijeka

Gosti iz Opatije očito su maksimalno ozbiljno shvatili ovaj susret, možda i preozbiljno s obzirom na to da su upravo igrači u crnim dresovima prednjačili u grubostima koje je riječki sudac Rožman morao "smirivati" i žutim kartonima. Jedan takav duel dogodio se i u 24. minuti kad je Baltazar Bogolin žešće startao na Portugalca Veigu, koji mu nije ostao dužan i srušio ga je na pod, a uzavrele strasti smirio je – Selahi.

Rijeka je prvu priliku stvorila u 14. minuti kad je Grgić ubacio, a udarac Mome Yansanea odlično je obranio Andrej Prskalo, trofejni igrač Rijeke koji je u eri Roberta Palikuče, nakon dugog niza godina, napustio riječkog prvoligaša. Popularni Prki u nekoliko je navrata tijekom susreta pokazao da još uvijek ima "ulja u svijeći". Par minuta kasnije Veiga je lijepo uposlio Grgića, no ponovo je falilo preciznosti u akciji Bijelih, baš kao i u 36. minuti kad je, nakon ubačaja iz kuta, Veiga glavom loptu poslao pored vratnice Prskala.

Konačno, Rijeka je povela u 38. preko raspoloženog Alena Grgića. Veiga je lijepo prošao po desnoj strani i prizemnom loptom pronašao suigrača, koji odličnim udarcem od grede loptu posprema iza leđa ovog puta nemoćnog vratara Opatije za 1:0.

Do kraja prvog dijela oba riječka ofenzivca, Obregon u 40. i Yansane u 43. minuti, nisu iskoristili dobre situacije u kojima su se našli.

image
HNK Rijeka

Opatija prva prijeti u nastavku preko Ayajija u 46. minuti, još jednog bivšeg igrača Rijeke poniklog u akademiji Abuja, a nakon toga Sopićeva je momčad uspjela promašiti još dvije dobre šanse preko Obregona i Grgića, da bi gosti to – iskoristili.

U 56. minuti, nakon jedne dubinske lopte, Čulina je pobjegao riječkoj obrani i rutinski poentirao za 1:1. Do kraja susreta svoje udarce su oprobali i riječki junior Medojević te već spomenuti Selahi, no Prskalo i greda, koja je bila na opatijskoj strani, spasili su goste rezultatskog zaostatka. Čulina je minutu kasnije "zapucao" pobjedu Opatije, bio je u odličnoj prilici iz kontre matirati Zlomislića po drugi put, no izabrao je najgore rješenje i loptu poslao pored vratnice. Rezervni riječki dečki i trener Sopić sigurno će imati o čemu pričati idućih dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 12:21