Gorica - Rijeka

 RONALD GORSIC Cropix
KONTROVERZNE ODLUKE

Rijeka je protiv današnjeg suparnika imala pet penala u dvije utakmice, a barem tri su krajnje dvojbena

Oba puta se igralo i u neregularnim uvjetima, najprije zbog neočišćenog snijega, a onda zbog jake kiše
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. travanj 2024. 08:39

Zbog odgođene utakmice iz prošlog ljeta, Gorica je ove zime dvaput ugostila Rijeku, najprije 24. siječnja, a onda 11. veljače, te je oba puta izgubila. Oba puta se igralo i u neregularnim uvjetima, najprije zbog neočišćenog snijega, a onda zbog jake kiše, a na granici regularnosti bile su i neke sudačke odluke jer je za Rijeku svirano čak pet kaznenih udaraca, od kojih su barem tri bila krajnje dvojbena, a po mišljenju Velikogoričana i dosta sudačkih analitičara i nepostojeća.

U siječnju je najprije sudio Mateo Erceg, koji će dijeliti pravdu i ove nedjelje na Rujevici, a jedanaesterac kad Mrzljaku pada lopta "svijeća" na ruku i ni sa čime ne utječe na igru dosudio je poslije VAR provjere. Gorica je vodila 2:0, a izgubila 2:3. Još kontroverznije bile su odluke Duje Strukana u dvoboju koji je završio 2:0 za Riječane, a sporni su prvi i drugi penal za goste (prvog je Pjaca promašio), dok je zbog potopljenog terena utakmica morala biti i prekinuta na poluvremenu.

U prvoj situaciji je igrač Gorice prvo izbio loptu, a onda ga je igrač Rijeke udario u nogu (suci su vidjeli obrnuto), a drugi kad je lopta nakon auta iz neposredne blizine napucana u gornji dio ruke stopera Gorice, koja nije širila obujam tijela. Obje situacije bile su viđene i prije, najočitija za prvi primjer na utakmici Gorica - Osijek kad opravdano nije sviran penal na Mierezu jer postoji jasno pravilo, a druga niz puta u raznim utakmicama kad je kriterij bio drugačiji i kazneni udarci nisu svirani.

U siječanjskoj utakmici Goričin kapetan Mrzljak toliko je izgubio živce da je krenuo u obračun s gostima i udario Bruna Godu nakon zadnjeg zvižduka, iako su prije toga u obračunu već bili Riječani i domaći igrač Blummel (za crveni je Mrzljak dobio dvije utakmice kazne). U drugoj utakmici su se Riječani, pak, žalili da je Mrzljak kopao nogom rupu na mjestu bijele točke prije nego je Pjaca pucao i promašio jedanaesterac, da bi onda s istog mjesta promašio i Jurić za Goricu.

- Uništila nas je prva utakmica s Rijekom i nikad se od nje nismo oporavili - kazao je tadašnji Goričin trener Dinko Jeličić, koji je crni niz poraza platio otkazom.

Inače, Strukan će ovoga puta biti VAR sudac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 08:39