Zoran Zekić i Željko Sopić. 

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJE NA DERBI

Sopićev junak najavio čašćenje, trenera zadivio još jedan igrač: ‘Znate kad netko ima ono nešto?‘

Veldin Hodža s tri pogotka riješio je sva pitanja na rasprodanoj Rujevici
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2024. 17:11

Rijeka i Osijek odigrali su utakmicu vrijednu jednog derbija kola! U "moru šansi" boljom i konkretnijom pokazao se domaćin s Rujevice, koji slavi 3:0 pobjedu nad Slavoncima i povratak na prvo mjesto ljestvice. Apsolutni junak je Veldin Hodža, strijelac svih pogodaka u derbiju, kojeg su po završetku prokomentirali treneri Željko Sopić i Zoran Zekić za Maxsport.

- Odigrali smo dobru utakmicu, dogodila se mala nepažnja na početku gdje nismo očistili situaciju zbog problema komunikacije. Kad se sve zbroji i oduzme, zaslužili smo pobjedu.

Osijek je imao dvije solidne šanse.

- Imali su, nogomet se igra radi prilika. Imali smo im mi vjerojatno 25 udaraca po golu, nekad uđe, nekad ne. Osijek je ekipa koja pretendira za Europu, naravno da mora imati nešto. Poklonili smo im šansu i imali su šansu Jurišića, pa i sreće u nekim drugim situacijama.

Hodža je zabio hattrick, dobre brojke za zadnjeg veznog?

- Prvo da objasnim jer vidim da nešto stalno komentirate. Mi ne igramo s dva defenzivna vezna neko 4-1-4-1, imate tamo one neke aplikacije pa pogledajte. Grafike? Ja to ne kužim, ali dobro, okej.

Fruk je s 12 asistencija ove sezone napravio veliki posao.

- Fruk je stvarno poseban igrač, jako nam je falio protiv Varaždina kao i Janković za kojeg se nadam da će se vratiti i biti spreman za Koprivnicu. Fruk? Znate kad netko ima ono nešto, teško je to objasniti... To vidite na svakom treningu.

Iduća utakmica je Slaven Belupo.

- Svaka utakmica je nova priča i treba se posebno pripremiti za utakmicu. Nadam se da će travnjak u Koprivnici biti u boljem stanju jer je vegetacija sad živnula.

Oglasio se potom i Hodža.

Dobro mi paše i uloga osmice. Odigrat ću štogod trener traži od mene. Na meni je da dam sve od sebe.

- Hvala na čestitkama. Nisam mogao zamisliti bolji scenarij od ovog, sretan sam s tri boda. Morat ću odraditi čašćenje, nema problema što se tiče toga, svatko počasti kad treba. Slaven Belupo? Ekipa koja nas je pobijedila, pripremit ćemo se najbolje moguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 20:17