Lindon Selahi, Niko JankoviĆ, Marco Pašalić
 

 FRANKO COLORI Cropix
HRABRA IZJAVA

‘Već godinama slušam ‘Petković ili Livaja‘, a niti jedan ni drugi nisu najbolji igrači u HNL-u‘

‘To kako taj čovjek igra nogomet… To je fenomenalno‘, rekao je
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 18:23

Izrazito bitan kotačić riječke momčadi je Lindon Selahi. Svestrani veznjak je u intervjuu za Nacional govorio o svim aktualnostima u HNL-u te o nadolazećem Europskom prvenstvu, gdje će njegova reprezentacija Albanija odmjeriti snage s Hrvatskom, Španjolskom i Italijom.

Nedavno je prešao brojku od 100 nastupa za Rijeku.

- Dres Rijeke s brojem 100 na leđima, grb Rijeke na prsima, a iznad broja 100 piše – Selahi. Uokvirenog sam ga dobio i istu ga večer objesio na zid, na najvidljivije mjesto u stanu. I tako će biti gdje god budem živio. I Labrović je na istoj utakmici dobio takav dres. A 100 utakmica za jedan klub… To je povijest - rekao je Selahi.

Otvorila se i tema Jadranskog derbija, koji je na rasporedu nakon utakmice s Rudešom za vikend.

- Ma kakav Hajduk, gdje je to… Najprije Rudeš. Ne zaboravljam ja kako se o naslovu, baš negdje u ovo doba godine, pričalo i prije dvije sezone. I isto smo išli u Kranjčevićevu. Isto kod momčadi koja je već ispala. Dogodio nam se – Dragovoljac. Mi koji smo u utrci za naslov izgubimo od momčadi koja je već ispala, sad nećemo.Najprije Rudeš pa onda strahovito važno 1/2-finale kupa kod Lokomotive pa tek onda već tko god nam ide po redu.

Komentirao je i atmosferu na Rujevici.

- Nema bolje nego na Rujevici. Znate koliko puta na svakoj utakmici nas navijači dignu, poguraju, napune energijom. Vole me? Osjećam to. Volim i ja njih. Obožavam ih. Kad uđem u duel pa odnesem loptu ili odem naprijed pa zabijem, a krene onaj huk s tribina… Odmah dobijem još deset puta više snage, za još više trke i borbe.

Upitan je o tome tko je najbolji igrač u HNL-u.

- Već godinama slušam ‘Petković ili Livaja, Livaja ili Petković, Petković i Livaja’… A nije ni jedan, ni drugi. Najbolji igrač HNL-a je Toni Fruk. To kako taj čovjek igra nogomet… To je fenomenalno.

- Otkad je došao u Rijeku, kao i gotovo svi prije njega, otišao je nekoliko razina više. Sad je to jedna druga dimenzija nogometa. A skroman, divan dečko. I igra čudesnu sezonu. Ne, nema tu neke dileme ili trileme. Fruk je najbolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 08:27