GORAN MEHKEK Cropix
REAKCIJE TRENERA

Jakirović: ‘Za Drmića sam prvoga dana rekao jednu stvar. Petković? Trebao bi biti spreman za Hajduk‘

Strateg Rudeša Toni Golem najavio je prinovu iz Švedske koja bi trebala donijeti pomoć u realizaciji
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 24. rujan 2023. 21:40

Nesposredno nakon poraza na domaćem terenu od aktualnog prvaka Dinama (5:1) trener Rudeša Toni Golem podijelio je svoja prva razmišljanja pred kamerama MaxSporta.

- Ne može dobro izgledati kad izgubiš 5:1. U prvom poluvremenu Dinamo nam je praktički iz tri šuta zabio dva gola. Drugo poluvrijeme primiš odmah gol i to je bilo to. Pokušali smo se stabilizirati. Neki plus iz ove utakmice je da samo napokon zabili gol nakon pet utakmica golgeterskog posta...

Postoje li neke pozitivne strane koje vidite u svlačionici?

- Nismo se naravno ovdje previše nadali bodovima. Mi svoju šansu moramo iskoristiti u ovim susretima protiv klubova koji su mjesto/dva iza nas. Dečki su pokazali karakter, ali imamo još puno posla.

Zazivaju se pojačanja, stigao je napadač, možete li nam otkriti nešto više informacija?

- Stigao nam je centralni napadač iz Švedske, nije još ušao u rotaciju, a posljednjih nekoliko tjedana radio je individualne treninge. Čekamo ga i nadamo se njegovoj pomoći jer imamo problem s realizacijom - zaključio je Golem čiju momčad u srijedu očekuju obaveze hrvatskog Kupa u kojemu Rudeš igra protiv Croatije iz Zmijavaca.

Momčad Segeja Jakirovića će pak prije derbija s Hajdukom u idućem kolu otputovati u zapadni dio Zagreba gdje ih u Kupu dočekuju Ponikve. Pretpostavlja se da će i na toj utakmici priliku dobiti neki igrači iz drugog plana, kao što je to bio slučaj protiv Rudeša.

- Čestitam dečkima na ozbiljnoj utakmici. Od prve minute smo zagospodarali terenom, odmah smo tražili pogodak. Nismo ništa dopuštali protivniku. Jako mi je drago zbog Drmića, hat- trick. savršeno za njega - bila je prva reakcija trenera Modrih.

Gabriel Vidović?

- Svakom utakmicom raste, ima dobar učinak, ozbiljan igrač, zato ima ugovor s Bayernom.

Nije zabio još od travnja, izgubio se u rotacijama, i odmah hattrick?

- Znači da nije igrao...Rekao sam od prvog dana svog dolaska da nam treba svaki igrač u rotaciji, on radi jako dobro na treninzima, dokazan je igrač i samo mu treba povjerenje.

Početna postava je donijela puno rotaciju, jednu treba posebno istaknuti - Što je s Brunom Petkovićem?

- Na posljednjem treningu u subotu Petković je osjetio peckanje u mišiću, pa smo ga iz predostrožnosti ostavili izvan rostera. Međutim, on bi kao i Šutalo trebao biti u redu za utakmicu na Poljudu, Ristovski je još ‘u zraku‘. Ima sedam dana do Hajduka, veselimo se toj utakmici. Pripremiti ćemo se najbolje što možemo, kako bi uzvratili za maksimirski poraz na startu. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, iako nakon nje ništa neće biti riješeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 18:59