VEĆ GLEDAJU PREMA 1. NL

Kapetan Rudeša: ‘Svi su rasterećeni protiv nas, prođu im stvari koje inače ne pokušavaju‘

U svom tom lošem, barem mladi nogometaši imaju prilike za minutažu protiv najboljih domaćih momčadi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 01. svibanj 2024. 09:39

Nogometaši Rudeša vratili su se treniranju na zapadu metropole nakon visokog poraza od splitskog Hajduka. Ovoga petka na travnjak podno tribine bl. Alojzija Stepinca dolazi Istra 1961. Momčad protiv koje je u šestom tjednu Hrvatske nogometne lige došao prvi ovosezonski bod, od tek ukupno sedam osvojenih do danas.

Vratar Matej Marković nije zadovoljan s primljenih pet pogodaka na Poljudu, ali ističe kako je to ipak protiv favoriziranog Hajduka, čija je individualna kvaliteta prevelika. Momčad Davora Mladine vratila se tako na svoj teren, nastojat će poraditi na svojim greškama i osvojiti još koji bod do kraja prvenstva domaće nogometne elite.

- Loša naša utakmica. Najgore u svemu je da smo dobro i prošli. Primimo gol iz prekida, a naš je njih destabilizirao. Nismo to iskoristili, sve ostalo se zna. Kasnije su njihovi individualci bili prevaga. Probali smo igrati i poginuli smo muški. Nažalost, tako nam je. Nastavljamo dalje raditi na sebi i do kraja prvenstva odigrati što kompetitivnije moguće - rekao je kapetan Rudeša.

Uoči Hajduka, posljednjeplasirana momčad HNL-a je na svome terenu izgubila od Osijeka, Slavena Belupa i Varaždina, kada su unatoč porazu ostavili dobar dojam. Dojam je da je još jednom protiv Rudeša prevagnula individualna kvaliteta protivnika, ali njihov ambijent na zapadu metropole bio je “vjetar u leđa” Markoviću i suigračima.

- Drago mi je za naš stadion. Igra je svakako bila bolja. Više šansi stvaramo u domaćoj atmosferi. Poveli smo dva puta, ali ispustili vodstva. Pojedinačna kvaliteta presudila, svi su rasterećeni protiv Rudeša, prođu im stvari koje inače ne pokušavaju. To je slika naše cijele sezone, ali to je nogomet.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kako se motivirati kada se u samoj završnici sezone epilog za Rudeš već zna...

- Matematičko ispadanje rezultiralo je logično i na psihičko pražnjenje. Dvije utakmice uoči toga igramo dobro, a onda nam se to ne isplati i dodatno padnemo. Zato je i bila nešto lošija utakmica protiv Varaždina - kaže Marković.

U svom tom lošem, barem mladi nogometaši imaju prilike za dobiti minutažu protiv najboljih deset domaćih momčadi. Kako su se snašli?

- Teško je donijeti zaključke. Sljedeća sezona će biti za ocjenu njihovog karaktera. Ova situacija gdje mi gubimo, njima je bez pritiska. Odlično je što su dobili šansu. Imaju priliku koju rijetki dobiju.

Za kraj, kapetan Rudeša prisustvovao je na danima otvorenih vrata na Rudeškoj cesti 25. Koliko znači poboljšana infrastruktura na zapadu metropole?

- Super stvar. Ljudi u klubu rade stvarno odlične stvari. Vjerujem da je ovo tek početak. Neka se stvari još malo poslože kako treba. Rudeš ima dobru priču, koja raste. Sa stadionom, upravom i svim ostalima koji ga vole - zaključio je Marković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 09:39