Mislav Karoglan

 TOM DUBRAVEC Cropix
IZJAVE TRENERA

Karoglan iskren nakon teške pobjede: ‘Nismo bili pravi, igrali smo presporo, a imali smo i sreće...‘

Trener Rudeša je pak podvukao bitnu stvar: ‘Dojma sam da smo mogli zabiti za poravnanje‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. studeni 2023. 20:57

Mislav Karoglan upisao je drugu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u povratničkom mandatu na klupi Hajduka. Protiv Rudeša je ipak bilo teže nego s Belupom o čemu svjedoče i zvižduci s tribina nakon pobjede.

- Ono što je pozitivno da smo prvi put dobili bez Livaje. Presporo smo igrali, u fazi obrane previše razvučeni. Prvo poluvrijeme nekih 70 % posjeda, ali nismo ništa napravili. Pokušali smo u nastavku pomoći Diallu s Dajakuom, ali nije bilo bolje. Dobro je da smo prvi, da smo uzeli tri boda, ali ne mogu izvući puno pozitivnog - kazao je Karoglan.

Kako riješiti napadačku kreaciju?

- Moramo pronaći puteve prema vratima, premalo smo imali dubine preko bočnih zona. Nismo bili pravi, jednostavno moramo, možemo i hoćemo bolje. Već u srijedu.

Zašto ste se odlučili za Šarliju kao kapetana?

- Šarlija, Sahiti i Pukštas su bili tri kapetana za ovu utakmicu. Šarlija zna hrvatski, ima i lidersku komponentu i to je bila odluka za Rudeš.

Zadovoljni Golem

U srijedu igra Hajduk s Osijekom na Pampasu, bit će to četvrta utakmica Karoglana za koju se vraćaju Livaja i Krovinović. Bit će to veliki test za Karoglana koji ima 15 utakmica u nizu bez poraza na klupi Hajduka.

- Ima vremena za analizu, siguran sam da ćemo igrati bolje. Povratkom dva bitna igrača bit će i ostali bolji. Nismo protiv Rudeša primili gol, ali moram reći da smo imali sreće - zaključio je Karoglan.

Trener Rudeša Toni Golem vratio se kući. Bivši trener juniora Hajduka predstavio se s Rudešom u kvalitetnom izdanju.

- Dojma sam da smo mogli zabiti pogodak za poravnanje iako smo igrali bez četiri prvotimca. Stvorili smo dosta prilika, ali jako malo golova zabijamo. Ne možeš računati da ćeš svaki put odigrati 0:0 i uzeti bod. Mi izgledamo sve bolje u zadnjih 20-ak dana. Na Poljudu smo odigrali na maksimumu svojih mogućnosti. Zadovoljan sam utakmicom, ali neću slaviti poraze - kazao je Golem.

Može li Hajduk biti prvak i Rudeš ostati u ligi?

- Može oboje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 01:41