GORAN MEHKEK Cropix
TEŠKA VREMENA

Nastavak muka u elitnom razredu: ‘S ovakvim pogreškama nemamo što tražiti u HNL-u, ovo je nedopustivo‘

‘Držali smo taj zaostatak i opet nam se događa greška, koja uopće nije za komentirati‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. listopad 2023. 08:00

Rudeš je slavljem u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Croatije u Zmijavcima rezultatom 0:1 prekinuo “post” od gotovo četiri mjeseca bez pobjede, samo da bi se u nedjelju porazom protiv Rijeke (1:2) u Kranjčevićevoj opet vratio starim navikama u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

- Dobar ulazak u utakmicu, imali smo i jednu odličnu šansu koju nam je Rijekin vratar odlično obranio. Na kraju nam se kod oba primljena pogotka dogodilo to što se dogodilo, rezultat su naših grešaka. Rijeka ima kvalitetu i kada ima se ovakvi pogoci poklone, niti ne zaslužujemo više. Imali smo neke situacije u svoju korist, ali ih nismo iskoristili - rekao je Toni Golem, strateg Rudeša.

Još jednom se javlja dojam kako je Rudeš imao na momente igru koja rezultatski zaslužuje više, ali se događaju greške pojedinaca, čije su cijena bodovi, bez kojih su Zagrepčani sada u već devet od deset odigranih kola HNL-a.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- U zaostatku za Riječanima smo bili iako su oni do tada bili bez šanse. Nakon toga ostajemo stabilni, ne divljamo i ne otvaramo se neplanski, znamo da je Rijeka jako opasna na otvorenom prostoru. Držali smo taj zaostatak i opet nam se događa greška, koja uopće nije za komentirati. I protiv puno ekipa koje imaju i dosta manje kvalitete od našeg protivnika biste platiti cijenu za svoje kikseve. Na kraju smo zabili pogodak par minuta prije kraja i jednostavno nije bilo snage ni vremena za napraviti nešto više.

Nakon četiri izmjene sredinom drugog poluvremena, momčad Tonija Golema podigla je ritam i igra se preselila na sredinu terena i polovicu gosta. Zadnjih 15-ak minuta Rudeš je izgledao bolje na terenu i krenuo aktivnije loviti zaostatak.

- Napravili smo te neke zamjene, imali smo problema sa sastavljanjem momčadi. Ostali smo bez Šehića, koji nam je standardni igrač. Tako da smo improvizirali i kombinirali, te na kraju mijenjali sustav prilagođavajući ga prema kadru. Ne mogu biti nezadovoljan na kraju reakcijom igrača koji su ušli, ali za igrati ovu ligu i raditi ovakve greške, to je nedopustivo, onda se nemamo pravo čemu nadati. Utakmicu su na kraju usmjerile naše individualne greške. Da smo mi možda zabili neke svoje šanse na početku, tko zna kako bi bilo. Ovako, mogu samo čestitati Rijeci na zasluženoj pobjedi. Treba biti realan i stvari sagledati onakve kakve jesu. Druga je stvar što bismo mi željeli - zaključio je Golem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 14:44