Andrija Burcar

 Screenshot: Facebook/NK Rudeš
POSAO KOJI JE ODJEKNUO

Senzacionalan transfer u Rudešu: ‘Teško je prodati igrača u ovako slavan klub! Tu su igrali Buffon,Thuram...‘

Andrija Burcar, kadet Zagrepčana prešao je u redove vodeće momčadi Serije B - velikana Parmu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. veljača 2024. 14:47

Rudeš je na svojim službenim stranicama objavio kako je njihov Andrija Burcar novi igrač slavnog talijanskog kluba, Parme, dvostrukog osvajača bivšeg Kupa Uefe, a danas vodeće momčadi Serie B. Burcar, rođen 19. siječnja 2008. godine, je u Rudešu proveo zadnjih dvije godine.

Mladi nogometaš igra na poziciji krilnog napadača, ove je sezone je nastupao za ulaznu i izlaznu generaciju kadeta, ukupno u 21 utakmici, pri tom je zabio pet golova. Svojim igrama zaslužio je i poziv u hrvatsku U-16 selekciju.

- Naravno, uvijek nam je žao kada naši, domaći igrači odlaze iz kluba, ali isto tako sretni smo i ponosni što se naš rad prepoznaje i što igrači potekli u našem klubu uspijevaju ostvariti ovakve angažmane. Sve to potvrđuje odličan rad naše nogometne škole, a koju iz godine u godinu dižemo na što višu razinu - rekao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Ni predsjednik kluba Josip Šimunić nije skrivao ponos.

- Znamo svi kako je danas teško prodati igrača u ovako slavan klub. Međutim, naš Andrija Burcar uspio je ispuniti sve želje Talijana i postati igrač kluba u kojem su svojevremeno igrali i Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Mario Stanić… Prema tome, s velikim ponosom gledamo na našu nogometnu školu, u kojoj svi talentirani mladići, uz pomoć svojih trenera, mogu dodatno napredovati i rasti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 22:34