Luka Pasariček (u sredini)

 MARKO TODOROV Cropix
VJERUJU U ČUDO

Surađivali su u Hajduku, a sada žele šokirati Dinamo: ‘Znamo da nam baš i ne ide najbolje, ali...‘

Nekadašnji igrač Dinama najavio je zanimljiv gradski okršaj za vikend u HNL-u
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 22. rujan 2023. 13:16

U nedjelju je Rudeš u Kranjčevićevoj domaćin Dinamu. Utakmica je to u kojoj momčad sa zapada Zagreba može bez straha pružiti sve od sebe, bez rezultatskog opterećenja.

Iako nakon osam kola Hrvatske nogometne lige sjede na dnu tablice s tek jednim osvojenim bodom, i to protiv Istre 1961, u susretu s većim gradskim susjedom konačna “berba” bodova ne bi trebala biti imperativ. Iz kluba, naravno, poručuju kako bez borbe neće pasti ni u jednom susretu, ali puno više nogometaši Tonija Golema mogu izvući nakon nedjeljne utakmice. Prilika je to mladom kadru Rudeša da se dokaže protiv najjačih, a najbitnije je skupiti iskustvo. To je olakotna okolnost u ovoj teškoj situaciji u kojoj se klub u prvenstvu nalazi.

Motivacije ne bi trebalo nedostajati, kadar domaćina dosta je širok, a dobrom predstavom protiv momčadi Sergeja Jakirovića sigurno bi pojedincima osigurao minutažu i u nastavku prvenstvenog natjecanja. Nju je do sada s razlogom imao Luka Pasariček, veznjak koji je odlično nadopunjavao i poziciju desnog beka.

Ostali pozitivni

Do sada je propustio samo utakmicu prvog kola protiv Rijeke na Rujevici. Kakva je situacija sada u momčadi nakon tek jednog boda u osam kola?

- Svjesni smo svi kako rezultati nisu baš najbolji, ali ekipa je i dalje ostala pozitivna. Radimo na tome da ispravimo svoje pogreške, na svakom treningu dajemo sve od sebe. Držimo se skupa i ne klonemo duhom, nadamo se da će nam se to “vratiti” na utakmicama - rekao je 25- godišnjak.

Klupu Zagrepčana preuzeo je prije posljednje reprezentativne stanke Toni Golem, 41-godišnji Splićanin koji je došao na mjesto Roberta Prosinečkog. Pasaričeku je ovo drugi put da surađuje s Golemom koji ga je vodio i u Hajduku. Kako se novi strateg snašao u Rudešu?

- Mislim da polako mi igrači počinjemo hvatati njegove taktičke zahtjeve. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Lokomotive, koja je bila prva s novim trenerom. Mogli smo tu zakomplicirati njihovu pobjedu, naročito u drugom dijelu kada smo ih pritisnuli.

U tom periodu najopasnije je zaprijetio upravo naš sugovornik. Njegov snažan udarac s 20-ak metara, koji je ostavio vratara nemoćnim, prohujao je malo pored lijeve vratnice.

- Je, da, imao sam taj dobar udarac, na žalost, nije pogodio metu. Moramo i dalje raditi i vjerovati, na taj način nekako “isprovocirati” i tu sportsku sreću da nas jednom pomazi.

Prije ove sezone igrao je samo u veznom redu. Najviše kao destruktor protivničkih napada, ali ponekad u “srcu” i kao istureni veznjak. Prvi put u karijeri je ove sezone morao igrati na poziciji desnog beka, kako se tu tako dobro snašao?

- Trener je pričao sa mnom i objasnio mi kako i što moram raditi. Rekao mi je da vjeruje da to mogu odigrati, kao i ja sam. Nije moja najbolja pozicija, ali odradio sam najbolje što mogu. Zabio sam i dva gola i prikupio nekoliko dobrih utakmica, što ipak moram napomenuti ne vrijedi previše bez upisanih više bodova.

Uprava kluba “Totalno drukčijih od drugih” napravila je sve što joj je u mogućnosti kako bi dodatno podigla kvalitetu svoga kadra, posebice dovevši iskusna pojačanja koja su pristigla u otprilike isto vrijeme kao i novi trener. Kako su se novi suigrači snašli?

- Neki su igrači već i zaigrali, neki su kasnije stigli, pa se još uhodavaju. Mislim da smo protiv Dinama svi spremni i na raspolaganju. Vjerujem da će nam dati novu dimenziju...

Širok kadar

Osim Hajduka, bio je i dio Dinamove obitelji. Član je talentirane generacije zagrebačkog kluba koja je 2013. u Manchesteru osvojila Nike Premier Cup, neslužbeno svjetsko klupsko prvenstvo. Kako mu se Dinamo do sada pokazao?

- Svi znamo tko je Dinamo i kakva je to momčad. Bez obzira na njihovu europsku utakmicu s Astanom, oni imaju jako širok kadar pun kvalitete i bit će spremni za susret s nama sto posto. Oni žele pobijediti nas koliko i mi njih. Sportski ćemo se “potući” s njima!

Za kraj, odakle će po njemu u nedjelju dolaziti najveće prijetnje?

- Sigurno u Dinamovoj momčadi ima fenomenalnih igrača, gdje je najveće ime trenutno Bruno Petković. Dinamu je došlo par novih igrača koji su se sjajno uklopili, daju im još jednu dimenziju više. To je Dinamo, gdje svi mogu napraviti razliku - zaključio je Pasariček.

Naputak Policijske uprave Zagrebačke, a ne kluba

Na utakmici Rudeša i Dinama na centralnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj neće se moći ući s obilježjima Dinama. Priopćenje kluba objavljeno na društvenim mrežama nudi poneko objašnjenje...

”Ponukani napisima o “čudnoj odluci” NK Rudeša, kako se na zapadnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno tzv. domaćoj tribini, na utakmicu protiv GNK Dinama neće moći doći s obilježjima gostujućeg kluba, moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste”.

Rudeš nema ništa protiv plavih majica, košulja i jakni

Na utakmici Rudeša i Dinama na centralnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj neće se moći ući s obilježjima Dinama. Priopćenje kluba objavljeno na društvenim mrežama nudi poneko objašnjenje...

“Ponukani napisima o “čudnoj odluci” NK Rudeša, kako se na zapadnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno tzv. domaćoj tribini, na utakmicu protiv GNK Dinama neće moći doći s obilježjima gostujućeg kluba, moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 05:51