ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKA REKONSTRUKCIJA

Ante Erceg napušta Hrvatsku? Hrvatski prvoligaš najavljuje pojačanja, počeli su dogovori s četiri igrača

Glavni direktor Aleksandar Aleksovski o ambicijama Slaven Belupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2024. 12:28

Sezona se bliži kraju, još su samo dvije utakmice preostale igračima Slavena Belupa uoči (pro)ljetnog odmora. Suparnici su najteži mogući u ovom trenutku, prvak Dinamo kod kuće i doprvak Rijeka u gostima, no jasno je da će njihova pažnja biti usmjerena prema finalu Kupa s obzirom na to da je u prvenstvu sve riješeno prošlog vikenda.

- Ići ćemo sigurno maksimalno u te dvije utakmice. Nema većeg motiva od pobjede protiv naših najboljih ekipa i dokazivanja svoje kvalitete. Isto tako, računamo da ćemo dobiti odgovore na pitanja na koga možemo računati u sljedećoj sezoni - rekao je Aleksandar Aleksovski, glavni direktor Slavena Belupa.

Jasno je da će koprivnička momčad u sljedećoj sezoni doživjeti dosta promjena. Neki od igrača nisu uvjerili struku da zaslužuju ostanak, neki su ostali malo dužni, no dakako da je bilo i onih koji su zadovoljili.

- Plan je da dovedemo tri do četiri strateška pojačanja, dakle pojačanja u pravom smislu te riječi, i eventualno jednog do dva ozbiljna talenta kojima bismo dodali i talente iz naše Škole nogometa.

Ima li izgleda za kakav izlazni transfer koji bi klubu donio prihod?

- Vidjet ćemo. Zasad postoji dosta interesa oko Šakote, Borasa, Agbekpornua i Lepinjice. U nekim slučajevima su pokrenuti i konkretni razgovori, ali zasad je to dosta daleko od finaliziranog posla.

Erceg sve dalje od Slavena, Mioč na odlasku

Benedik Mioč nije produljio ugovor sa Slavenom Belupom, očito je da očekuje neku bolju ponudu kojom bi “naplatio” svoju odličnu sezonu, i to je u nogometu potpuno normalna pojava. Isto je tako normalno da u klubu na njega ne računaju u završnici prvenstva te da će priliku dobiti drugi igrači.

Doznajemo i da je Ante Erceg sve dalje od dolaska u Slaven jer se želi okušati u inozemstvu, zbog toga je Slaven krenuo u razgovore s Antoniom Manceom iz mađarskog ZTE-a. S Manceom su Farmaceuti kontaktirali i prošlog ljeta, njegov je dolazak bio blizu, ali se na kraju ipak nije dogodio te je jedina “devetka” u kadru ostao Tomislav Štrkalj.

Jeste li zadovoljni prilikama koje su mladi igrači dobili u završnici sezone?

- Moramo apostrofirati nelogično pravilo HNS-a, da igrač koji je u zapisniku juniorske ili kadetske utakmice ne može participirati u seniorskoj momčadi. Primjerice, kadeti su nam bili u borbi za opstanak pa nam je Marić morao igrati protiv Varaždina te nije mogao dobiti određenu minutažu u SuperSport HNL-u. Slično je bilo s juniorima, zbog finala Kupa i njihove potrošnje participacija iz objektivnih razloga nije bila veća.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Pioniri i kadeti moraju u kvalifikacije?

- Vjerujemo da ćemo ostati u Prvoj ligi.

Što je s drugim projektima poput travnjaka, obnove stadiona?

- Teren će biti spreman, u sljedećoj sezoni igrat ćemo na novom travnjaku, to je sigurno. Glede rekonstrukcije, to je ipak dugoročniji projekt. Nastavljaju se razgovori i naša nastojanja prema jedinici lokalne i područne samouprave gdje kod obje imamo jako dobru podršku, ali i prema HNS-u, ministarstvima i Vladi. Vjerujemo da ćemo u tom smjeru nastaviti, jer dosad postoji jako puno razumijevanja, a zajednički je zaključak da Slaven kao klub to zaslužuje - rekao je na kraju Aleksovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. lipanj 2024 19:32