Ivan Radeljić

 GORAN SEBELIC Cropix
STIŽU POJAČANJA

Nakon ogromnog razočaranja slijedi totalni remont: ‘Neki će se morati dobro zamisliti, ovako više neće ići‘

Trener Ivan Radeljić nakon poraza u Puli ne skriva nezadovoljstvo
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. travanj 2024. 16:43

Gostujuća pobjeda u preokretu protiv Rudeša, solidan otpor u domaćem minimalnom porazu protiv Hajduka i onda predstava za zaborav protiv motivirane Istre 1961 u Puli. Tako je izgledao dosadašnji put novog trenera Slavena Belupa Ivana Radeljića, koji je na toj poziciji naslijedio svog donedavnog šefa Roya Ferenčinu.

Radeljić je nakon preuzimanja klupe kluba u kojem je, kako kaže, proveo najljepše dane igračke karijere, napominjao kako momčad treba pokazati više energije na terenu. I dok to u prve dvije utakmice nije bilo upitno, na Drosini je nestalo.

Velika većina igrača koje je postavio u prvu jedanaestoricu bila je indisponirana, a početničke pogreške garnirane nezainteresiranošću i indolentnim pristupom, koje su činili neki od njih, navijači su pred malim ekranima teško mogli probaviti. Nije trebalo imati doktorat iz nogometa da bi se po govoru tijela od prve minute shvatilo da će se Slaven u Puli tog petka loše provesti...

- Zaslužena pobjeda Istre, nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Jednostavno nije bilo energije u našoj ekipi u prvom poluvremenu, a kad su naši juniori ušli u nastavku to je bilo puno življe, puno bolje, i stvarno su pokazali da se na njih ozbiljno može računati u budućnosti - kazao je Ivan Radeljić.

Utakmica je zapravo bila odlučena već nakon ta dva rana pogotka jer je Istra djelovala previše raspoložena da bi nezainteresiranom Slavenu dozvolila preokret. Na klupi je pak zavladala nervoza nakon rano dosuđenog kaznenog udarca koji je, doima se, bio čist. No, ponašanje Radeljića i igrača bilo je zapravo posljedica trauma nakon nedosuđenog penala u njihovu korist na utakmici prošloga kola s Hajdukom u Koprivnici.

Slavenov strateg oštro je nakon tog susreta komentirao suđenje i doista čudne sudačke odluke, no sad je odlučio povući ručnu i orijentirati se na ono na što može utjecati. Ostale stvari bi ionako po logici stvari trebalo rješavati klupsko vodstvo ako se usuglasi u zajedničkom nastupu po tom pitanju.

- Na suđenje se više neću obazirati, od mene se neće više ništa čuti. O tome neka druge sudi. Utakmica je otišla u skroz drugom smjeru s tim jedanaestercem, kasnije i s eurogolom za 2:0. Nismo se uspjeli vratiti, čeka nas Gorica u subotu u Koprivnici i tu ćemo pokušati izvući maksimum.

Sukladno najavi, Radeljić je na gostovanju kod Istre dao priliku mladim talentima iz Slavenove nogometne škole. Tako su od prve minute krenuli Filip Krušelj na desnom boku i Leon Bošnjak u sredini terena, dok su u nastavku ušli Uroš Mrdaković, Adriano Jagušić i Patrik Marić koji je još kadet.

- Klinci su dali ono što sam od njih tražio, tako se moraju ponašati ubuduće i sigurno će dobivati šansu.

Imao je Radeljić i snažnu poruku za igrače koji uživaju status prvotimaca, ali prvenstveno svojim pristupom taj status nisu opravdali.

- Neki će se stvarno morati zamisliti jer ovako više neće ići...

Izvjesno je da na ljeto slijedi remont momčadi, a očekuje se i dolazak novih pojačanja nakon Roberta Murića, koji tek treba pokazati zašto je doveden. U tome bi mu mogao pomoći Ante Erceg, koji je u petak iz lože Drosine pratio svoje vjerojatne buduće suigrače...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:44