ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ROBERT MURIĆ ZA SN

‘Protiv Hajduka imamo šanse, a možemo zakomplicirati situaciju i Rijeci i Dinamu‘

Bijeli u subotu dolaze u Koprivnicu. Utakmicu je najavio Robert Murić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. travanj 2024. 08:09

Pobjeda je u sportu melem za sve rane, a pogotovo kad se ostvari nakon dugog posta. Zacijelo su takvog stava i u Slavenu Belupu, koji je nakon osam dvoboja bez prvenstvenog slavlja ili točno 69 sumornih dana prošlog tjedna došao do uspjeha u dvoboju s Rudešom...

- Naravno da je lakše kad napokon pobijediš i prekineš niz od osam utakmica bez pobjede, a ja sam sretan i zato što sam napokon zabio gol. I moja obitelj je također sretna, a drugačije je i raspoloženje u momčadi, bolja je atmosfera - kaže Robert Murić, najveća zvijezda Slavena Belupa.

Bit će sada lakše

Sama utakmica s Rudešom bila je psihički dosta zahtjevna, ne skriva to ni iskusni 28-godišnji ofenzivac...

- Bila je, pogotovo nakon svih tih poraza. Jasno da nam je dobro došla ta pobjeda i sad bismo u zadnjih šest prvenstvenih kola ipak trebali lakše igrati.

Rezultat je u svakom slučaju malo “zamaskirao” igru koja nije bila bajna?

- U prvom poluvremenu nismo baš dobro igrali, mogao je Rudeš otići i na 2:0, mi u tom razdoblju nismo mogli dodati loptu na dva metra. Na poluvremenu smo rekli da moramo dobiti ovu utakmicu i da idemo dati sve od sebe. Naravno, Rudeš je i u nastavku imao tri-četiri prilike, zicere, ali je naš golman Ivan Sušak imao svoj dan i spasio nas je svojim obranama - ističe Murić.

Prvi vaš pogodak bio je jako lijep, onako, “murićevski”?

- Znaju svi da sam dosta golova i u Rijeci tako zabio, poznat sam po tom udarcu iz koljena u drugi kut...

GDJE JE SVE BIO ROBERT MURIĆ

2002. - 2005. Lepoglava

2006. - 2007. Schiedel

2007. - 2008. Ivančica Ivanec

2009. - 2011. Zagorec Krapina

2011. - 2014. Dinamo Zagreb

2014. - 2017 Ajax podmladak

2015. - 2016 Ajax

2016. - 2017. Pescara (posudba)

2017. - 2019. Braga B

2019. - 2022. Rijeka

2022. - 2024. Konyaspor

2024. - Slaven Belupo

Kod drugog, koji je donio preokret na travnjaku Rudešovog sportskog centra, u pitanju je, pak, bila rutinska realizacija.

- Odigrali smo dobru akciju od početka, Šakota je dobro proigrao Caimacova, koji je mogao i sam završiti, ali mi je dodao i to je bilo nesebično od njega, tako da je to više njegov nego moj gol.

Novi trener Ivan Radeljić najavio je da će dosta razgovarati s igračima. Ako nije tajna, o čemu ste pričali?

- On je bio pomoćnik i kod bivšeg trenera Roya Ferenčine, tako da nas sve poznaje i zna što kome odgovara igrati. Meni je samo rekao da će me prebaciti na moju poziciju desnoga krila koju sam uvijek igrao.

Možete li do kraja aktualne prvoligaške sezone popraviti plasman na tablici, što je trener u više navrata i naveo kao veliku želju?

- Naravno, imamo još i neke utakmice sa suparnicima koji su u našem rangu, tako da se nadam da možemo na kraju zauzeti i šesto mjesto.

Ugovor potpisao do lipnja 2025.

Robert Murić preselio je u Slaven Belupo početkom veljače kao slobodan igrač, a ugovor s koprivničkim klubom potpisao je do lipnja 2025. Murić je prošao Dinamovu nogometnu školu, a među inim je igrao za Ajax, Pescaru, Bragu, Konyaspor i Rijeku.

Za Farmaceute je debitirao 16. veljače u remiju s Istrom, ukupno je u koprivničkoj opremi prikupio osam nastupa, a premijerne golove postigao je u prethodnom kolu na gostovanju kod Rudeša, kojemu je u mrežu pospremio dvije lopte. U statističkoj rubrici ima i asistenciju u porazu od Lokomotive...

U subotu u Koprivnicu dolazi Hajduk, momčad koja je slavila u posljednjih šest međusobnih dvoboja s koprivničkim sastavom.

Kakva su vaša očekivanja od tog dvoboja?

- Mislim da imamo šanse jer Hajduk nije baš u nekoj formi. Već dugo nisu dobili utakmicu, neki glavni igrači su im ozlijeđeni. Međutim, sve je na nama i kako ćemo mi igrati.

Teren sve bolji

Teren stadion Ivan Kušek Apaš bio je u lošem stanju, koliko je to problem za vas igrače?

- Koliko ga gledam u zadnjih se par dana popravio, pa ćemo vidjeti kako će biti u subotu. Nadam se da će biti bolji nego prije.

Kakva su vaša iskustva iz prethodnih utakmica protiv Hajduka?

- Kad sam bio u Rijeci, zabio sam im gol, pobjeđivali smo ih. Ostaje samo žal zbog izgubljenog finala Hrvatskog kupa s Rijekom.

Bilo bi za vas nedvojbeno lijepo zabiti i pred domaćom publikom?

- Naravno, nadam se da ću zabiti i da ćemo dobiti utakmicu. Nadam se da će i publika doći u velikom broju, pogotovo ako neće biti hladno i ako neće padati kiša.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Osim s Hajdukom, do kraja prvenstva također igrate i s Dinamom i s Rijekom, možete li utjecati na rasplet borbe za naslov?

- Naravno da možemo, nikad se ne zna. Sad su u utrci ostali Rijeka i Dinamo, možemo im zakomplicirati situaciju ako izgube od nas ili ako im otkinemo bod. Mi smo ipak rasterećeni, a oni su pod pritiskom.

Klupska budućnost

Određenu minutažu dobit će i neki mlađi igrači koje koprivnički klub želi afirmirati na prvoligaškoj pozornici. Kako vi doživljavate Jagušića, Krušelja, Mrdakovića i ostale?

- Sigurno da u njima ima potencijala. Neki od njih su već igrali za prvu momčad, ne bi bili s nama da nisu dobri. I u juniorima igraju dobro, ušli su i u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Klub u njima sasvim sigurno ima budućnost - zaključuje Robert Murić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:59