DAMIR KRAJAC Cropix
POVRATAK U VARAŽDIN

Drugi strijelac HNL-a napravio je veliku štetu Neveri s Kvarnera: Hoće li ga Jakirović staviti u udarnih 11?

Vraća se u barokni grad, gdje je impresivno odradio prvi dio sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. travanj 2024. 20:40

Modri u subotu gostuju protiv Varaždina. Valjda ne treba spominjati koliko je to važna utakmica za momčad Dinamovog trenera Sergeja Jakirovića u dramatičnoj utrci s Rijekom za naslov prvaka.

Bit će to u deset dana već druga utakmica ovih suparnika jer 17. travnja su Modri u Maksimiru, u onoj zaostaloj utakmici iz 5. kola, trijumfirali s 2:1 golovima Baturine i Vidovića. U tom srazu je od prve minute u paru s Brunom Petkovićem zaigrao - Fran Brodić. Igrao je do 82. minute, nije uspio zabiti klubu u kojem je bio prvi dio sezone.

Hoće li se Jakirović protiv Varaždinaca opet odlučiti priliku u udarnom sastavu dati Brodiću, ponuditi mu drugu šansu da svojim bivšim suigračima podere mrežu? Ili će ipak od prve minute startati Sandro Kulenović, čovjek koji je postao jedan od krucijalnih igrača maksimirskog kluba u finišu sezone?

Opasan za suparnike

Fran Brodić (27) je u zimskom mercatu iz Varaždina stigao u Dinamo, u baroknom gradu bio je na posudbi. Modri su ga kupili od Varaždinaca za 500 tisuća eura, ali su ga ostavili igrati još pola sezone. A Brodić je bio itekako važan dio Varaždina. U prvom dijelu sezone zabio je sedam golova, pogotovo je briljirao na samom startu. Uzastopno je zabio Gorici, Slavenu Belupu, dva puta Lokomotivi i Rudešu. Onda nije zabio Hajduku, a potom je protiv Rijeke, kako su se stvari kasnije rasplele, itekako pomogao Modrima, koji se sad s Neverom s Kvarnera bore za naslov. Na Rujevici je, naime, početkom rujna, u utakmici koja je završila 2:2, bio strijelac i asistent. Zaključno, za Varaždin je posljednji pogodak zabio 15. prosinca protiv Gorice. Dakle, u prvom dijelu sezone Fran Brodić je za Varaždin zabio 7 čak prvenstvenih golova.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Za Dinamo je, pak, u drugom dijelu sezone zabio četiri gola, dva Istri 1961, po jedan Rudešu i Rijeci. Taj pogodak Rijeci, iz jedanaesterca u petoj minuti sudačke nadoknade, posebno je važan, to je bio jedini poraz Rijeke ovog proljeća. Da nije bio precizan, danas bi stanje na ljestvici bilo drukčije, Modri bi zaostajali više od dva boda. Zapravo, kad pogledamo Brodićevu priču, on je svojim golovima u dresu Varaždina i Dinama napravio veliku štetu Neveri s Kvarnera. Da nije zabio ta dva gola, možda bi danas Sopićeva momčad bila mnogo bliže naslovu prvaka. Jako blizu...

Vrlo važne uloge

Brodić je trenutačno drugi strijelac HNL-a s 11 postignutih golova, Mierez je prvi s 14 pogodaka. Varaždin je, naravno, s odlaskom Brodića izgubio mnogo, ostao je bez svog najboljeg strijelca. S druge strane, Dinamo je dobio. Pogotovo zbog onog već spomenutog gola Rijeci... A ne treba zaboraviti da je Brodić u Maksimiru, nakon poravnanja Puljana na 1:1, zabio dva gola koja su Modre odvela na 3:1 i osigurala pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 21:02