Maksimirski stadion (ilustracija/arhiva)

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
VELIKA ŠTETA

Loše vijesti za Dinamo: Umjesto praznika nogometa koji se čeka cijele sezone stiže novo nevrijeme!?

Držimo da je sutrašnji sraz i svojevrsni test navijačke ljubavi prema Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. travanj 2024. 19:43

Stalno naglašavamo da Dinamo ove sezone ima sjajnu podršku navijača, u Maksimiru i na gostovanjima. Na prošloj utakmici protiv Istre 1961 u Maksimiru je bilo više od 9 tisuća gledatelja, što je zaista raritetno s obzirom da se nije radilo o derbiju. Neka su predviđanja išla za tim da bi u srijedu protiv Varaždina moglo na tribinama biti i desetak tisuća navijača.

Neradni je dan s obzirom da se održavaju parlamentarni izbori, Dinamo igra jako dobro, bori se za naslov s Rijekom u dramatičnoj završnici sezone. Ipak, ‘s neba‘ ne dolaze dobre vijesti.

Konzultirajući se s vremenskom prognozom, stižemo do podatka da bi u srijedu u 17 sati kad počinje utakmica Dinama i Varaždina mogla padati kiša, uz sve to prognozira se i jak vjetar, neke prognoze idu za tim da bi moglo biti i grmljavinskog nevremena. I sad opet dolazimo do one priče o maksimirskom stadionu. Da je normalan, natkriven, onda se vrijeme ne bi niti spominjalo. Ovako se jednostavno mora. Ako ne zbog BBB-a koji će sigurno doći na sjever i kao obično žestoko bodriti Jakirovićevu momčad, onda zbog ostalih.

Vidjeli smo na prošlim utakmicama da su na zapadnoj tribini Dinamove utakmice pohodile obitelji s djecom. Hoće li tako biti i u srijedu ako se obistini vremenska prognoza? Za pretpostaviti jest da će ipak biti manje gledatelja na Varaždinu nego što je ih je bilo protiv Istre 1961... Ali, tko zna, možda se i varamo. S obzirom da grad živi za Dinamo u posljednje vrijeme, moguće jest da se navijači na zapadu pojave u velikom broju, s kabanicama... Držimo da je sutrašnji sraz i svojevrsni test navijačke ljubavi prema Dinamu. Možda će modri navijački puk odlučiti da bodri svoje ljubimce, pa makar ‘padale i sjekire‘.

NK Varaždin bez pobjede na Maksimiru!

Inače, ulaska NK Varaždina u elitni rang hrvatskog nogometa, posjet Maksimiru za ovaj klub nije bio baš ugodno iskustvo. Naime, Varaždin nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu nad Dinamom na tom terenu.

Od 2019. godine su se sedam puta sastali na Maksimiru, a Dinamo je odnio pobjedu u šest navrata, dok su jednom odigrali neriješeno. Čini se kao da Dinamo na svom terenu ima čarobnu formulu koja im omogućuje konstantnu dominaciju nad gostima iz Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:44