ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLAVLJE GOSTIJU

VIDEO Slaven Belupo i dalje ne zna za pobjedu, Varaždin prekrasnim pogotkom slavio u Koprivnici

Nažalost, u nogometu se nije moglo uživati, a sretniji su teren napustili Varaždinci
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. travanj 2024. 21:01

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN (0:1)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Pllana? (od 54. Boras), Božić?, Štefulj - Agbekpornu? (od 46. Lumala), Jelić Balta (od 77. Jagušić) - Caimacov (od 64. Murić), Mioč, Šakota (od 77. Šuto) - Štrkalj

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - Vukčević (od 88. Nekić), Jelenić, Ba, Boršić - Postonjski?, Marina, Lusavec - Mitrovski (od 67. Drožđek), Dabro⚽(od 70. Škaričić), Šego (od 88. Poldrugač)

POGODAK VARAŽDINA POGLEDAJTE OVDJE


Dok je Slaven Belupo tražio prekid crnog niza od sedam utakmica bez pobjede, Varaždinci su na sjeverni derbi doputovali sa željom za iskupljenjem nakon domaćeg poraza od Gorice.

Nažalost, u nogometu se nije moglo uživati, a sretniji su teren napustili Varaždinci koji su po prvi put svladali susjede iz Koprivnice u aktualnoj sezoni. Trijumf Šafarićeve momčadi iz lože je pratio i Mario Kovačević koji se dobro oporavlja od teške bolesti. Slavenovim porazom Rudeš je još barem tjedan dana matematički ostao prvoligaš.

Tvrdo i čvrsto, na trenutke i preoštro, ali bez neke velike igre. Tako je izgledalo prvih 50 minuta susjedskog odmjeravanja snaga na već opjevano lošem terenu koprivničkog Apaša. Domaćin je imao inicijativu, ne i pravu ideju i kreaciju, no želja i agresivnost nisu im se mogli poreći. Gosti su se više orijentirali na odolijevanje pritisku i čuvanje prilaza svojim vratima, iskazujući pritom vrlo malo napadačkih ambicija.

Ferenčina je na klupi ostavio Murića koji je stigao u Slaven kao veliko pojačanje, a prvu je priliku imao Mioč. Nakon ubačaja iz kuta želio je uputiti udarac iz prve i to je moglo biti i opasno da je uspio pogoditi loptu.

Minutu potom iznenada je iskosa s desne strane opalio Štrkalj, ali je Zelenika bio spreman te je dobrom reakcijom sačuvao mrežu.

Pokušao je u 17. minuti i Jelić Balta, tukao je glavom nakon kornera, ali je lopta otišla iznad gola. Nakon njega i Mioč pokušava ljevicom, ali ni on ne pronalazi okvir vratiju.

Dobru akciju odigrali su Farmaceuti u 22. minuti, nakon kombinacije Caimacova i Jelića Balte još jednom je na udarcu bio Štrkalj, ali je Zelenika loptu izbacio u korner. Obećavajuća je bila akcija Sušaka i Boseca u 24. minuti, Štrkalj je bio u prodoru, no brži od njega bio je Zelenika.

Varaždinci su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 29. minuti. Udarac Lusavca blokirala je domaća obrana, a nakon toga je Postonjski poslao loptu pokraj vratnice.

Domaći kapetan Božić našao se nečuvan u kaznenom prostoru gostiju u 31. minuti, ali glavom je tukao slabo, pokraj vratiju. Postonjski je u 42. minuti tukao iznad grede, a u 4. minuti nadoknade prvog poluvremena Sušak je obranio pokušaj glavom Mitrovskog.

U nastavak je Slaven ušao s Lumalom umjesto Agbekpornua, a na zadnjeg veznog preselio je Mioč. Varaždin opasno prijeti u 49. minuti, nakon ubačaja Šege veliku priliku glavom nije iskoristio Mitrovski.

Ispostavilo se da je to bila samo najava onog što je uskoro uslijedilo, a to je vodstvo gostiju. Loptu je izgubio Pllana, žalio se pritom na prekršaj Šege, a loptu je prihvatio Marko Dabro koji je krasno pogodio i doveo goste u prednosti. Suci su procijenili da je u toj situaciji sve bilo čisto.

Niti pogodak nije uspio ‘otvoriti‘ utakmicu, nastavila se lagana dosada u podravskoj metropoli. Varaždinci su se disciplinirano branili i pritom nisu imali osobito težak posao jer su Slavenovi pokušaji napada bili prilično jalovi i bezopasni.

Podravske štuke nisu odustajale od bodrenja svojih Farmaceuta koji su djelovali poput ispuhanih balona, bez ikakvog kvalitetnog rješenja pred vratima Zelenike. U 75. minuti tukao je Mioč pored gola, potom je u 87. Bosec zaradio pljesak za prvi pokušaj u okvir suparničkih vratiju.

Na kraju zasluženo slavlje Varaždina koji nije pružio veliku igru, ali je znao iskoristiti sterilnost svog suparnika koji tone u sve dublju krizu...

KRAJ UTAKMICE

U lošoj utakmici Varaždin je iskoristio poklon gostiju i došao do važne pobjede. Slaven je upisao i šesti poraz u nizu.

90. Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

89. Murić je poslao "kiflu" u kazneni prostor, no nitko od njegovih suigrača nije poklopio loptu.

88. Varaždinci rade nove dvije promjene kako bi dodatno zatvorili utakmicu.

83. Ulazimo u posljednju fazu utakmice. Slaven traži gol kojim bi osigurao ostanak u ligi.

78. Slaven uporno pokušava zaprijetiti dugim loptama, ali obrana Varaždina to lakoćom rješava.

73. Probudile su se Podravske štuke koje žele pomoći svojim igračima u teškoj situaciji.

69. Slaven je u posljednjih nekoliko minuta pritisnuo Varaždin, no i dalje nisu ozbiljnije zaprijetili.

64. Oštru loptu Šakote u pet metara nije uspio poklopiti Lumala.

58. Nije se utakmica nakon gola Varaždina otvorila. Ponovno gledamo dosadnu utakmicu u Koprivnici.

52. GOOOL! Pllana je izgubio loptu kod kaznenog prostora što je iskoristio Marko Dabro. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora i fantastičnim udarcem probio Suška.

49. Šego je odličnim ubačajem pronašao Mitrovskog koji s pet metara nečuvan glavom puca pored gola.

46. Krenulo je drugo poluvrijeme.

KRAJ POLUVREMENA

U prvih 45 minuta nismo gledali nogometnu predstavu za pamćenje. Malo prilika i loša igra za sada su glavni elementi utakmice. Nadamo se boljem nogometu u nastavku.

45+4. Udarac Mitrovskog je Sušak krajnjim naporom odbio u korner.

45. Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

43. Agbekpornu, koji već ima žuti karton, je napravio prekršaj što je podiglo strasti. Sve je rezultiralo s po jednim žutim kartonom za obje klupe.

42. Udarac Postonjskog zaprijetio je jedino snimatelju pokraj gola.

38. Ponovno prekid igre. Nogometna predstava u Gorici je natjerala i Podravske štuke da prestanu s pjesmom.

32. Božić je ostao nečuvan, ali njegov udarac glavom nije bio kvalitetan.

28. Najbolja prilika za Varaždin. Postonjski je s ruba kaznenog prostora pucao malo pored gola.

24. Šakota je izašao pred Zeleniku, ali nije uspio prebaciti vratara gostiju.

22. Najbolja prilika na dvoboju. Štrkalj je dočekao loptu u sredini i atraktivno pokušao. No, njegov udarac je Zelenika uspio skrenuti u korner.

17. Nakon kornera Mioča. Jelić Balta je glavom pucao preko gola.

14. Ionako spor ritam razbijen je jer je Božić legao na travnjak. Za sada jedino vrijedno spomena je navijanje Podravskih štuka.

9. Spor početak u Koprivnici. Za sada nema uzbuđenja.

3. Loše vijesti za Varaždin. Na travi je ostao ležati kapetan Igor Postonjski.

1. Počela je utakmica u Koprivnici.

Najavu piše: M. Djak

Aktualno kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige ponudit će nam derbi sjevera, koji će ponovno dati priliku i Varaždinu i Slavenu Belupu da pokažu tko je gazda sjevernog dijela nogometne Hrvatske.

Ove je sezone Varaždin imao izazovne duele s Farmaceutima, no sada dolazi vrijeme za revanš. Slaven Belupo ulazi u utakmicu s nizom poraza, dok će Varaždin tražiti povoljan rezultat kako bi se popravila pozicija na tablici.

Psihološku prednost trener Varaždina prebacio je na stranu domaćina.

- Oni sigurno traže tri boda kod kuće, očekuju ih jer smo protivnik po mjeri i imamo loš omjer s njima, tako da su oni u psihološkoj prednosti - rekao je Šafarić.

Istovremeno je najavio Varaždin koji će isto ići na pobjedu:

- Mi također idemo po tri boda, idemo odraditi utakmicu bolje nego što smo je odradili protiv Gorice, pogotovo u defenzivi. Morali smo se resetirati kroz cijeli tjedan i dobro pripremiti za zahtjevnog protivnika.

Samo ove sezone je Slaven Belupo u tri utakmice dva puta pobijedio Varaždince, dok je jedna utakmica završila bez pobjednika.

- Ne odgovara nam Slaven Belupo, to je ta neka tradicija, ali tradicije su tu da s ruše. Mi smo imali pozitivan omjer protiv Gorice, pa je ispalo tako kako je ispalo. Ne treba gledati previše prošlost, za svaku utakmicu se treba posebno pripremati - rekao je.

Potom je varaždinski trener najavio kakvog domaćina očekuje, kao i što očekuje od utakmice.

- Čvrsti, agresivni, dobri iz tranzicije. Borbena i teška utakmica nas čeka u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati duge lopte i jednostavno nametnuti se svojom igrom - poručio je Šafarić.

Prava poslastica

S obzirom na napetost koja ove sezone vlada u borbi za svaki bod, očekuje nas prava poslastica na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici. Hoće li Varaždin uspjeti iskoristiti loš niz Farmaceuta i odnijeti pobjedu kući ili će Slaven Belupo još jednom ove sezone pružiti čvrst otpor i pred domaćim navijačima po treći puta svladati Varaždin? Odgovor oko 21 sat.

Najavu piše: Damir Dobrinić

Slaven Belupo dočekuje Varaždin s nizom od pet uzastopnih ligaških poraza i s tek jednim osvojenim bodom u zadnjih sedam kola.

Šest zaredom u HNL-u Farmaceuti nisu izgubili više od deset godina, od veljače do ožujka 2014. nanizali su čak osam poraza u prvenstvu.

- Čeka nas susjedski derbi, zahtjevna utakmica. Želimo odigrati dobro i prekinuti negativni niz. Nadam se da ćemo kroz dobru igru osvojiti tri boda. Očekujem od naših igrača da budu puno bolji nego što su bili na prošlim utakmicama, vraćaju nam se Agbekpornu i Štrkalj koji su odradili kartone - kazao je trener Roy Ferenčina.

Povratak Štrkalja

Zbog ozljede koljena neće biti Lepinjice, out je i Hlevnjak. Upitan je Ferenčina hoće li možda u vrhu napada startati mladi Mrdaković?

- Ne, vraća nam se Štrkalj, naš najbolji strijelac i najiskusniji igrač, a mislim da je ovo utakmica za iskusne igrače. Stavit ću igrače kojima najviše vjerujem, koji su kod mene najviše igrali.

Spomenuo je Ferenčina i suca utakmice:

- Sudi nam mladi talentirani sudac Erceg, nadam se da će biti u boljem izdanju nego što je bio u nekim prošlim utakmicama koje je sudio u Koprivnici. I očekujem da ćemo svi zajedno uživati u nogometu.

Kako to da je spomenuo suca?

- Zato što u te zadnje dvije utakmice ovdje nije bio u najboljem izdanju, bilo je puno prigovora. I dalje sam uvjerenja da to nije bilo namjerno, ali bilo je dosta propusta i očekujem da će biti puno bolje.

Kratko o Varaždinu:

- Oni su momčad koja ima svoje kvalitete, vole igrati od noge do noge, ali uvijek gledamo sebe, kako da mi budemo što bolji. Znamo da naš teren nije idealan za kombinatoriku, ali dat ćemo sve od sebe. Nadam se da će se i sreća okrenuti na našu stranu, već je i vrijeme. Tu sreću moramo i zaslužiti, nadam se da će igrači biti na 100 posto svojih mogućnosti.

Kapetan Tomislav Božić kaže:

- U zadnjim utakmicama nismo bili u izdanju kakvom smo htjeli biti. Jednostavno, treba dati sve od sebe. Potruditi se da pobijedimo, prekinemo crni niz i da ova situacija krene u ljepšem smjeru. Nikome ovo nije ugodno, ni nama igračima niti trenerima, ljudima u klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 22:36