Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MIŠLJENJE STRUČNJAKA

LEGENDA DINAMA ODUŠEVLJENA MLADIM SNAGAMA, ALI TO NE SMATRA DOVOLJNIM Otkrio pojedinost potrebnu za ravnopravan fight s europskim teškašima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2016. 09:06

Legendarni bivši napadač Dinama Igor Cvitanović otkrio je svoja razmišljanja o zagrebačkom klubu poslije utakmice protiv Juventusa u Torinu (2:0).

- Ova utakmica u Torinu može biti pravi putokaz kako bi trebao izgledati neki budući Dinamo. Kompletnu veznu liniju činili su 19-godišnjaci i jedan 18-godišnjak. Tu su bili Gojak, Knežević, Moro, imamo Ćorića, Benkovića koji nije igrao... Radi se o igračkom bogatstvu na kojem se Dinamo treba bazirati. Na taj temelj se trebaju nadograditi kvalitetni, iskusni pojedinci kao što je recimo Sigali, pošteni i veliki radnik koji uvijek daje sve za momčad. Treba tražiti igrače poput Sigalija koji bi onda bili u priči s ovim mladim bogatstvom. E sad, postoji taj problem prodaje mladih igrača. Negdje se tome jednostavno mora stati na kraj!

Može li se, ne znam. Nisam upoznat s time kakvi su prihodi Dinama, kakva je financijska situacija kluba, može li si priuštiti da mlade igrača sačuva i da ih ne prodaje. Volio bih da nikoga ne proda dvije-tri godine, da se ova momčad sagradi s pojačanjima “a la Sigali”. Jer upravo za toliko vremena će ovi mladi igrači koji sada stasaju biti pravi, onda će Dinamo biti konkurentan u europskim okvirima, u to budite sigurni. Ili barem mnogo konkurentniji nego što je sada. Možda bi bilo i više publike u Maksimiru, makar mislim da je to šira tema koja nema veze s igrama i fizionomijom momčadi. Dakle, Dinamo kakav je sada, s mladima koji dolaze plus kvalitetni iskusni pojedinci formula je da se postane mnogo konkuretniji u europskom okruženju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 19:28