Foto: Paun Paunovic / CROPIX
ZA NJEGA NEMA SPORA

LEGENDARNI NAJBOLJI STRIJELAC HAJDUKA DAO NAJVEĆU POHVALU NOVOJ POLJUDSKOJ MAŠINI ZA GOLOVE 'On je najbolji napadač HNL-a!'

Lijepo je postići 16 zgoditaka, ali uvijek se može više i bolje. Nikada se ne zadovoljavam onime što sam napravio
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. svibanj 2017. 21:33

Tomislav Erceg prvi je strijelac Hajduka u HNL-u: postigao je za Bijele 81 pogodak, a još je 16 dodao u dresu Rijeke. Ukupno dakle 97 zgoditaka ima Erceg na svom kontu u HNL-u. Kada takvog, nekoć rasnog golgetera oduševljava jedan igrač, onda je jasno da je riječ o istinskoj klasi. Za Ercega nema spora.

- Futacs je najbolji napadač HNL-a!

Lako je i “obranio” svoj stav.

- Ne mislim da je najbolji zato što je postigao četiri pogotka Interu. Futacs je igrač koji, naprosto, “iskida” sebe i protivnike. Razgrće u kaznenom prostiru, zna igrati. Njegovi zgodici nisu plod dominacije u visini, dapače, češće zabija nogom.

Dinamo nema takvog igrača, najbolji je u Rijeci Andrijašević, a ni Osijek nema klasnog centarfora poput Futacsa. Hajduk ga definitivno treba zadržati, ne dopustiti da im Futacs ode ovog ljeta.

Ugovor s Hajdukom Mađar ima do lipnja 2018, još je jednu sezonu igrač Bijelih i nije sporno da će ovog ljeta Hajduk imati ponuda za otkup ugovora mađarskog centarfora. Koji je domet Futacsa, koji ima 27 godina?

- Hajduk! Tako trebaju razmišljati na Poljudu.

Jalzabet, 210916.
Igraliste NK Jalzabet.
Nogomet, Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala,  utakmica NK Jalzabet - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Marko Futacs.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Je li Futacs igrač koji Hajduku može donijeti Europa ligu ove jeseni?

- Prošlo ljeto nije igrao europske kvalifikacije zbog oporavka od ozljede, međutim ovog će ljeta sigurno biti veliki plus za Hajduk. Ali nikada jedan igrač ne donosi velik rezultat. Trebat će kemija cijele momčadi, što znači da bi ekipa trebala ostati na okupu. Jasno, i pojačat se ako je moguće. Ali, opet naglašavam, Futacs mora ostati.

Tko će biti prvi strijelac HNL-a? Može li Futacs doseći taj naslov?

- Može jer je gladan golova. Ako bude odlučivalo zadnje prvenstveno kolo, onda je Futacs u prednosti jer teško je očekivati da će međusobni ogled Dinama i Rijeke donijeti golijadu na Maksimiru. Futacs je gladan golova, njega ne zadovoljavaju dva-tri pogotka, stalno želi još. Želi izvesti i jedanaesterac, želi zabiti iz svake prilike koja se ponudi. Glad za golovima njegova je velika prednost. U jednoj je utakmici okrenuo situaciju. Recimo, Dinamo je 6:0 dobio Cibaliju, ali Soudani je pritom postigao samo jedan zgoditak. U Hajdukovoj je šestici Futacs sudjelovao s četiri pogotka, to je glad za golovima mađarskog centarfora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 00:13