Damir Krajač/CROPIX
PRVA HNL

Lokomotiva - Zagreb 1-1

U prvoj utakmici 12. kola Pve HNL Lokomotiva i Zagreb su odigrali 1-1. Domaći su poveli golom Kramarića u 15. minuti, a izjednačio je Šovšić u 74. minuti
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. listopad 2012. 23:03

U gradskom obračunu Lokomotiva je tražila pobjedu s kojom bi barem na jednu noć preuzela drugo mjesto, dok je Zagreb lovio svoj tek drugi ovosezonski ligaški trijumf za pokušaj bijega s dna ljestvice. Pjesnici su krenuli agilnije i u 6. minuti Damir Šovšić je opalio sa 18 metara, a njegov oštar udarac obranio je Darijan Radelić Žarkov. Pet minuta kasnije bilo je još opasnije. Sjajan solo prodor Besart Abdurahimi završio je nezgodnim udarcem, no i ovoga je puta čuvar mreže Lokomotive izvrsno reagirao. Zagrebašima se potom u 15. minuti dogodila pogreška kakva se ozbiljnoj prvoligaškoj družini nikako ne smije događati. No, Pjesnici takve stvari ionako ponavljaju iz kola u kolo.

1:0 - Kramarić

Domaći su izborili udarac iz kuta, a njihovi suparnici potpuno su zaspali. Nakon brzo izvedenog kornera Ivan Boras je oštro centrirao na drugu vratnicu gdje je Andrej Kramarić neometan primio loptu na prsa i iz blizine zatresao mrežu postigavši svoj osmi gol ove sezone.

Ostatak poluvremena obilježili su bizarni dueli u kojima su čak četvorica igrača zaradila ozljedu glave. Prvo su se glavama sudarili Mario Šitum i Dino Bevab, a obojica su se ipak ubrzo vratila na travnjak s povezima. Nakon dvadesetak minuta igre Kenan Handžić je nespretno na sredini travnjaka naskočio na Domagoja Antolića i bio je to novi okršaj glavom o glavu. Handžić je činilo se prošao lošije jer je odmah iznesen s terena i više nije mogao nastaviti igru. Ipak, krajem prvog dijela i Antolić je morao izaći nakon što je dobio novi udarac u glavu. Bio je to ujedno i trenutak koji je donio i debi u redovima plavo-bijelih. Po prvi put od dolaska iz Dinama za Lokomotivu je zaigrao Mathias Chago. Da ne ostane sve na problemima s glavama "potrudio se" Mario Musa, koji je travnjak napustio zbog ozljede noge.

Sve u svemu to je bilo to, broj lijepih akcija na obje strane u početnih 45 minuta nije bio baš velik. Lokomotiva je zabila iz svog jedinog udarca prema vratima, dok je Zagreb bio nemoćan napraviti nešto više, iako se činilo da bi nekoliko puta mogao opasno zaprijetiti.

Chago je zaigrao po prvi put nakon skoro godine i pol dana, posljednji put prvoligaški sraz odradio je još 14. svibnja 2011. za Dinamo u Zadru. Najljepši trenutak dvoboja dogodio se u 58. minuti kada je Mate Maleš sjajno odapeo sa 25 m a njegov je pokušaj prekrasnom paradom od grede u korner izbacio Igor Vidaković. Zagrebaši se nisu predavali, pokazali su karakter i u 74. minuti stigli su do izjednačenja.

1:1 - Šovšić (11 m)

Ante Mitrović oštro ubacio loptu u 16 m, a Boras se sklanjao i lopta ga je pogodila u ruku. Sudac Marijo Strahonja pokazao je na bijelu točku s koje je mirno pogodio Damir Šovšić.

Pjesnici su snažno krenuli po novi pogodak a posao im je dosta olakšao Lamin Samateh katastrofalnim potezom. Nepotrebno je dirao loptu nakon dosuđenog prekršaja i sudac Strahonja u 81. minuti pokazao mu je drugi, isklkjučujući žuti karton. Do kraja dvoboja vratima Lokosa opasnim je udarcima najviše prijetio Jakub Vojtuš ali promjene na semaforu više nije bilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 13:39