Marijan Vlak
 REUTERS/Daniel Raunig / REUTERS
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

LOV NA RIJEKU JE APSOLUTNI PRIORITET, ALI... Sportski direktor Dinama otkrio: 'Mogu vam kazati istinu, a to je da nismo dogovorili niti jedan dolazak'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. prosinac 2016. 21:58

Svakodnevno se na raznim portalima nagađa tko će ovog zimskog prijelaznog roka doći i otići iz Dinama. Zapravo je to sasvim logična priča jer su u modrom klubu najavili dosta zanimljiv prijelazni rok u kojem bi svlačionica trebala biti osvježena s tri-četiri pojačanja, dok bi neki sadašnji stanovnici svlačionice trebali otići u neke druge.

Iz klubova koji ugošćuju Dinamove skaute stalno “kapne” kakva informacija o tome koga Modri promatraju, za koga su zainteresirani, a onda se to na klikova željnim portalima nadogradi naslovima “Dinamo dovodi...”

Ništa to nije neobično, tako je zapravo svakog prijelaznog roka makar ovaj zimski još nije ni počeo, a završava tek 15. veljače sljedeće godine. Tako da ima još dosta vremena, a povijest nas uči da su se poslovi obično rješavali pred kraj prijelaznih rokova.

Zagreb, 270916.
Igraliste Hitrec - Kacian, stadion u Maksimiru.
Utakmica 2. kola juniorske Lige prvaka,
Dinamo - Juventus.
Na fotografiji: Marijan Vlak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Najobičnije špekulacije

U modrom je klubu za dovođenje pojačanja zadužen sportski direktor Marijan Vlak, koji je božićne praznike proveo kod kuće, ali je prije toga prokrstario pola Europe u potrazi za pojačanjima. Nije to sve, ovog će tjedna također na put. S Vlakom smo jučer malo porazgovarali o temi dolasci-odlasci jer je on taj koji će na koncu sve dogovoriti.

- Mogu vam kazati istinu, a to je da nismo dogovorili niti jedan dolazak kao ni odlazak. Sve ovo što se pojavi na portalima ili novinama zaista su najobičnije špekulacije - kazao je Vlak.

Kaže nam sportski direktor jednu vrlo važnu stvar:

- Ne smijemo si dopustiti pogrešku! Moramo dovesti prave igrače, prava istinska pojačanja. Zato pomno biramo. Naš je plan da barem 90 posto posla odradimo do odlaska na pripreme u Tursku, dakle do 21. siječnja sljedeće godine. Htjeli bismo da trener Petev tada s pojačanjima krene na pripreme.

Zagreb, 240616.
Maksimir, Dinamo.
Predstavljanje novog trenera Dinama, Zlatka Cice Kranjcara.
Na fotografiji: Marijan Vlak.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

To je dakle ono na što ciljaju u Dinamu. Za prvi dio priprema u Hercegovini ionako neće imati reprezentativce Hrvatske i Čilea, koji su na turniru u Kini, kao ni Soudanija, koji je s alžirskom reprezentacijom. Zato bi željeli da se dolasci i odlasci srede do odlaska u Tursku. Što, naravno, ne znači da će u tom naumu i uspjeti, moguće je da se ipak sve završi tek sredinom veljače, odnosno do kraja prijelaznog roka.

Kad smo Vlaka pitali ima li barem nekih novosti o odlascima, ponudio nam je sljedeći odgovor:

- Opet vam moram kazati istinu: nemamo službenu ponudu ni za jednog svojeg igrača! Što je zapravo normalno, ako ih bude, bit će to u siječnju iduće godine. Tako je to uvijek u zimskom prijelaznom roku, najveći se broj transfera ipak događa ljeti, u ovom razdoblju klubovi dosta razmišljaju o rosterima s kojima će krenuti u novu sezonu, pa nije lako donositi odluke. Kad je Dinamo u pitanju, sasvim je jasno da ne možemo pustiti bilo kojeg igrača ako nismo našli adekvatnu zamjenu, odnosno pojačanje. Dakle, neće biti odlazaka prije nego bude dolazaka.

Soudani
Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media

Soudani se lomi

Pitali smo Vlaka kako stoje stvari s najboljim Dinamovim igračem, El Arabijem Hilalom Soudanijem. Ide li ili ostaje?

- Odluka je njegova, a on još nije odlučio. Nije mu se lako odlučiti, posve mi je jasno. Dinamo mu je ponudio sjajne uvjete, u Zagrebu mu je super, jedan dio njega želi ostati, drugi pak otići za nekim novim izazovima. S njim smo stalno u kontaktu, odluke nema.

Situacija je u ovom trenutku daleko od zaključene. Govorilo se recimo da Machado sigurno odlazi, ali ni to nije sigurno jer nema nijedne ponude. Pisalo se u medijima da Henriqueza žele vratiti u Čile, u klubu o tome nemaju pojma, a ne da nema nikakve službene ponude nego nije bilo ni bilo kakvih usmenih kontakata.

- Konačni je cilj stvaranje još jačeg, moćnijeg Dinama. Ove ćemo zime dovesti nekoliko pojačanja, a onda svu tu priču s pojačanjima nadograditi i na ljeto. Tako da u sljedeću sezonu krenemo s jakom i posloženom momčadi - zaključuje Vlak.

Dakle, ova su najavljena zimska pojačanja zapravo samo prvi korak u stvaranju jake momčad koja bi se u svom najjačem izdanju trebala pojaviti na ljeto iduće godine. U predvečerje ovog prijelaznog roka bilo je dosta govora o budućoj viziji Dinama. U tim su se razgovorima često preko noći mijenjali planovi i ideje. Recimo postojala je mogućnost da se Dinamo pojača najboljim igračima iz HNL-a pa da momčad gradi od tih domaćih pojačanja plus mlade snage koje su se etablirale kod Peteva u smiraju polusezone. Međutim, ipak je prevladalo mišljenje da se treba dovesti kvalitetne strance, prava pojačanja koja bi se onda uklopila s “baby Dinamom” koji kod Peteva naglo nadire. Ili, kako nam je rekao jedan član Uprave kluba...

- Budimo realni, da nije bilo stranih igrača, mi danas ne bismo bili tu gdje jesmo, ne bismo osvajali sve te trofeje i stalno igrali u Europi...

Dakle, sukus je svega da će svi poklonici Dinama još neko vrijeme morati biti strpljivi i pričekati da se u prijelaznom roku nešto počne događati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:20