Ante Cizmic / CROPIX
ZA PRVO MJESTO PROTIV DINAMA

PA TKO ĆE DRUGI NEGO ZOLJA? Ohandza pokrenuo golijadu kakvu dugo ne pamtimo na Poljudu!

Nogometaši Hajduka zadržali su stopostotni učinak u novoj sezoni Prve HNL i nakon svog trećeg nastupa u kojem su u nedjelju na svom Poljudu svladali Istru 1961 sa 4:0 (1:0).
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 19:06

HAJDUK - ISTRA 1961 4:0 (Ohandza 43', Erceg 60', Tudor 69', Žižić ag. 78')

HAJDUK: Kalinić, Pejić, Šimić, Ismajli, Memolla, T. Bašić, Maganto, Kožulj, Tudor, Erceg, Ohandza


ISTRA 1961: Iveša – Hadžić, Žižić, Georgijev, Collins – Paracki, Polić – Gržan, Stepčić, Bouhna – Roce

---------------------------------------------------------------------

Hajduk nastavlja pobjeđivati, dobio je šestu u nizu a treću u prvenstvu za maksimalnih devet bodova. U euforičnom raspoloženju dočekat će u srijedu Dinamo nakon što je slabašnu, baš očajnu Istru 1961 uvjerljivo dobio i pritom je većina prvotimaca dobila slobodan dan. Što bi se reklo, jare i pare za Bijele, u srijedu će biti pun stadion.

Promjene su se očekivale, promjene je najavio Marijan Pušnik ali da će ih biti čak devet u odnosu na utakmicu u četvrtak protiv Oleksandrije, e to je doista bilo iznenađenje trenera Hajduka. Samo su kapetan Lovre Kalinić i Zvonimir Kožulj „sačuvali“ mjesta, Franck Ohandza je prvi put krenuo od prve minute. Iako svaki protivnik nosi tri boda, što je nedavno rekao Pušnik, očito je većinu udarne momčadi odmarao za derbi.

Početak nije ponudio ništa, Hajduk je bio daleko od bilo kakve smislenije akcije kojom bi ugrozio veterana Ivešu. Ma niti udarac kojim bi naznačio opasnost, igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca a kako je vrijeme odmicalo tako je publika svaki zvižduk suca Darija Bela pratila pod povećalom. I najčešće je ona zviždala njemu. I Gržanu koji je pao kao pokošen u 19. minuti nakon dvoboja s Memollom, u tom kotrljanju ostao izvan terena pa se prevrćući vratio unutar igrališta sve kako bi iznudio prekid. Bel nije nasjeo a Gržan je nakon „ukazane pomoći“ najnormalnije nastavio igrati.

Kad nema prilika opet smo bili prisiljeni notirati sporedne aktivnosti odnosno sukob Žižića i Ohandze, stoper Istre 1961 i nesuđeno pojačanje Hajduka za vrijeme Igora Tudora zamjerio je Kameruncu što nije izbjegao Ivešu nego ga zakačio. Žižić je u tome vidio namjeru, krenuo je naglo na Ohandzu a Bel je nakon gužve porazgovarao s akterima, objasnio im da takvo ponašanje nije primjereno i idemo dalje. Do 32. minute kad je Erceg uputio/dodao prvi udarac (slabašne škarice) u okvir Iveše. I kad smo već pomislili hoće li gledatelji zviždukom popratiti kraj prvog poluvremena, Georgiev je Bijelima darovao jedanaesterac kad je dopustio da mu se Tudor izmigolji. Ohandza je poklon pretvorio u pogodak, u veliko vodstvo jer se dogodilo uz slabu igru. Kakvi su Puljani bili bolje je ne spominjati.

Hajduk je u drugom dijelu nastavio pritiskati, sada mu je bilo utoliko lakše jer je igrao uz vjetar. Maganto je u 53. pucao ravno u Ivešu s ruba šesnaesterca, potom je T. Bašić testirao budnost gostujućeg vratara iz skraćenog kornera. Sve je to bio uvod u povećanje vodstva. Dok se Torcida zabavljala uobičajenim uvredama prema HNS-u i Zdravku Mamiću, gostujuća obrana je popustila, Erceg je to kaznio, pobjeda je potvrđena i moglo se čak krenuti u popravljanje gol-razlike. Pušnik je vrlo brzo izvadio Kožulja, zaslužio je predah a Kalinić je ionako odmarao cijelu utakmicu. Toliko je Istra 1961 bila opasna. Najveći problem bio je pronaći pulskog igrača za rubriku „najbolji igrač“ jer takav nije postojao. Torcida je pak pet minuta prije kraja uspjela dozvati gledatelje s istočne tribine da im se pridruže i doista su se gotovo svi preselili prema sjeveru. Zagrijavanje za srijedu već je počelo… Dinamu definitivno neće biti ugodno u paklu Poljuda.

------------------------------------------------------------------

POGOCI

1:0 - OHANDZA (43)

Georgiev je neoprezno i nespretno startao na Tudora, srušio ga i Bel je to lijepo vidio. Ohandza je visokog Ivešu poslao udesno, loptu u lijevu stranu.

2:0 - ERCEG (60)

Maganto asistent, lopta u prostor za Ercega koji je izbjegao čuvarima i lagano zatresao mrežu.

3:0 - TUDOR (69)

Vlašić je uposlio Saida, koji je proslijedio paralelnu loptu na peterac gdje je Tudor izvanredno reagirao petom i proslijedio loptu u mrežu.

4:0 - ŽIŽIĆ (78-ag)

Said je tukao sa 20 metara, lopta je udarila u blok, a Žižić je u namjeri da izbije ispred Mujana usput svladao Ivešu.

---------------------------------------------------------------

REZULTATI 4. KOLA,

Petak:

Slaven Belupo - Split 0-0

Subota:

Cibalia - Dinamo 0-2 (Soudani 18, Vitaić 42-ag)

Nedjelja:

Inter - Rijeka 1-1 (Puljić 90+3-11m / Gavranović 90+1)

Hajduk - Istra 1961 4-0 (Ohandza 43-11m, Erceg 60, Tudor 69, Žižić 78-ag)

Ponedjeljak:

Lokomotiva - Osijek (20 sati)

LJESTVICA:

1. Rijeka 4 3 1 0 9-2 10

2. Hajduk 3 3 0 0 7-0 9

3. Slaven Belupo 4 2 2 0 6-3 8

4. Dinamo 3 2 1 0 6-2 7

5. Osijek 3 2 0 1 3-1 6

6. Lokomotiva 3 0 2 1 2-4 2

7. Inter 4 0 2 2 4-8 2

8. Split 4 0 2 2 0-4 2

9. Cibalia 4 0 1 3 5-10 1

10. Istra 1961 4 0 1 3 2-10 1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:20