Nikola Vilić/Cropix
'MI NISMO PUČISTI'

Miše o 'triljskoj skupini': Istina je, našli smo se! Stipe je svirao gitaru, a mi smo pjevali!

Svaka teorija zavjere ima i izvjesne posljedice, pa su neki u Hajdukovoj odluci da ne angažiraju Čileanca Fernanda Espinozu vidjeli osvetu čelnika kluba Milanu Rapaiću
Piše: Mario VelićObjavljeno: 25. travanj 2011. 15:53

U Splitu su mnogi komentirali tzv. 'triljsku skupinu’, bivše igrače Hajduka, koji su se skupili i odlučili da bi bilo dobro da Hajduku pomognu svatko na svoj način. Mnogi se pitaju bi li, da je njihov pothvat uspio, Miki, Moka i ekipa donijeli pomake u radu splitskog kluba. Na svoje članstvo u skupini osvrnuo se i Hajdukov trener Ante Miše. Opet je negirao da su se on i prijatelji s predumišljajem sastajali, tvrdi da je u pozadini bila sasvim drugačija priča.

- Volio bih da ste i vi bili tamo. Ja sam imao ulogu, bio sam pjevač. Na repertoaru su bile hajdučke pjesme, a najbolji pjevači među nama su Stipe Andrijašević i Zoran Kukoč, koji uopće nije veteran Hajduka nego bivši igrač Splita. Čak smo kupili i gitaru, dali smo 50 kuna, Andrijašević dobro svira - objašnjava Miše.

Svaka teorija zavjere ima i izvjesne posljedice, pa su neki u Hajdukovoj odluci da ne angažiraju Čileanca Fernanda Espinozu vidjeli osvetu čelnika kluba Milanu Rapaiću koji je mladog igrača i doveo. No, istina je ipak sasvim drugačija. Espinoza je na Poljud stigao 11. ovog mjeseca, a točno tjedan dana kasnije, kako je bilo ranije dogovoreno, otišao s probe. Bijeli su ga čak pokušali zaustaviti, nije im bila namjera mladog igrača olako pustiti. Problem je bio u tome što je netom ranije otišao Vučević, a došao Miše na mjesto trenera, te nitko nije želio bez mišljenja novog stratega potpisati ugovor s igračem. No, Čileanac nije imao strpljenja, njegov menadžer nije želio gubiti još pet ili šest dana u Splitu jer je imao ponude i drugih klubova da dođe pokazati svoga pulena. Tako su se obojica uputili dalje, navodno su bili zainteresirani neki turski klubovi.

Pa čak i da su se čelnici Hajduka željeli osvetiti Rapaiću, pitanje je jesu li imali razloga za to. Oni u to vrijeme po svemu sudeći nisu niti znali za postojanje famozne 'triljske skupine’. Ljudi koji vode Hajduk zapravo su tek saznali što im se spremalo. Iznenadili su se kada su vidjeli dnevne novine, iščuđivali se nad naslovima i tekstovima. Netko im je radio o glavi a oni o svemu nisu znali ništa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 19:14