AFP
NOGOMETNI VIKEND

Najatraktivnije predbožićne utakmica: Kovačić protiv Kake, Olić na Borussia Parku

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. prosinac 2013. 10:40

1. Derbi della Madonnina

Inter - Milan, nedjelja, 20.45

S Interom na petom i Milanom na desetom mjestu Serie A (Juve bježi “rossonerima” 24 boda!?), milanski derbi pamti i sretnije dane, ali ostaje vodeća vikend priča “calcia”. Interov trener Mazzari najavljuje ofenzivnu momčad, s Kovačićem od prve minute. Milanov napadački potencijal s Balotellijem i Kakom na papiru ne izgleda loše, ali u predvečerje utakmice među navijačima izaziva manje interesa od kadrovskih preslagivanja u klubu kojim će uskoro i službeno zapovijedati Berlusconijeva kćer Barbara.

Do petka je, uzgred rečeno, “curva nord” rezervirana za Interove hardcore navijače bila pod suspenzijom dvije utakmice, ali ta bi zabrana mogla biti privremeno skinuta kako ne bi naškodila spektaklu.

2. Real stiže na Mestallu

Valencia - Real Madrid, nedjelja, 21.00

Uprava “šišmiša” izgubila je strpljenje s Miroslavom Đukićem koji je skupio jednak broj bodova kao i Levante, “siroče” iz predgrađa Valencije, pa je morao prepustiti klupu 33-godišnjem početniku Nicu Estevezu. Nitko ne zna što trenerski tinejdžer može zavrtjeti u kratkom roku, ali sudeći po opreznoj intonaciji kojom madridski mediji najavljuju utakmicu, Valencia nije bez izgleda. Real je, naime, ostao bez Pepea, a pod upitnikom je nastup Garetha Balea.

3. Olić i Perišić na Borussia Parku

Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg, nedjelja, 15.30

U jeseni karijere nepoderivi motor Ivice Olića nastavlja privlačiti emisare premierligaških (Stoke) i bundesligaških (HSV) klubova, dobro mu sekundiraju Perišić, Arnold, Rodriguez i ostatak društva koje ima apetit za Ligu prvaka. Za četvrtom Borussijom Mönchengladbach zaostaju 3 boda, a raspored ih vodi baš na Borussia Park.

Dobije li utakmicu, Wolfsburg će postati bundesligaški heroj barem na jedan dan s obzirom na brutalnu negostoljubivost Borussije ove sezone. Momčad Luciana Favrea, naime, u osam domaćih utakmica ubilježila je - osam pobjeda.

4. Parižani bez Cavanija?

PSG - Lille, nedjelja, 21.00

Edinson Cavani je sredinom tjedna s dva gola iz kupa izbacio St. Etienne i privatnim avionom odletio u Montevideo. Mediji nagađaju da se zagonetni “Matador”, strijelac 18 PSG-ovih golova ove sezone, izgubio iz Pariza kako bi po drugi put stupio u brak i da se neće vratiti na vrijeme za utakmicu s Lilleom. Izgledi za uspjeh društva iz Lillea u tom slučaju dramatično rastu...

5. Mou Wengerova crna mačka

Arsenal - Chelsea, ponedjeljak, 21.00

Od 2004. kada je debitirao na Chelseajevoj klupi do danas Jose Mourinho vodio je “blues” u 9 utakmica protiv Wengerovih “topnika” i nikad nije izgubio. Posljednji put na Emiratesu je gostovao krajem listopada i s 2-0 dobio meč Liga kupa. U međuvremenu je, međutim, Arsenal isplivao na vrh, a Chelsea skupio zavidnu kolekciju poraza, od Basela u Ligi prvaka, preko Stokea u prvenstvu do Sunderlanda u Liga kupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 16:13