CROPIX
JEDNOSTAVNA RAČUNICA

NAJBOLJE NITKO NE MOŽE ZAUSTAVITI Mišković vjeruje u Ligu prvaka: 'Dinamo ju je igrao prošle sezone, a mi smo kroz prvenstvo nadigrali Modre'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. svibanj 2017. 20:14

Od Damira Miškovića nećete dočekati velike riječi ili velika obećanja, nikakav naslov prvaka to ne može promijeniti. Uvijek staložen, nasmijan, jasne vizije, ali i duboko svjestan da u profesionalnom sportu postoje pravila koja su odavno napisana. I da je onaj koji ide kontra njih osuđen na neuspjeh. Tako je govorio prvog dana, nije od toga odstupio ni milimetra u prethodnih pet godina, takav je danas, kada u dalekoj Nigeriji plače od sreće gledajući Rijeku s naslovom prvaka.

- U utorak sam u Rijeci, nisam mogao doći ranije zbog posla, ali bit ću na proslavi u Zagrebu, to mi nitko ne može uzeti - javio se Mišković između bezbrojnih poziva čestitara iz cijelog svijeta.

Rijeka je, eto, prvak; nešto što ste tiho provlačili u danu kada ste preuzeli klub dogodilo se pet godina kasnije.

- Nadao sam se da ćemo biti prvaci nakon tri godine, ali trebalo je čekati red. I prošle smo sezone bili blizu, samo nismo imali snage izdržati utrku s Dinamom. Vjerovali smo da će ova sezona biti ta i - eto nas...

Mnogi su vjerovali da pokraj Dinama još godinama nitko neće biti prvak?

- Vidite da su bili u krivu. Kada si najbolji, nitko te ne može zaustaviti, na koncu dođeš tamo gdje ti je mjesto. Pet sam godina to govorio, sada je valjda jasno da sam u pravu.

U kojem će smjeru nastaviti Rijeka? Čekaju vas kvalifikacije za Ligu prvaka, a stalno se govori da će nam nekolicina glavnih igrača otići, ni trener Kek još nije potpisao novi ugovor...

- Vidim da ljudi i dalje sumnjaju u nas i naš projekt, ali OK, to je njihov izbor. Navijačima samo mogu poručiti da budu radosni i mirni, Rijeka će i dalje imati konkurentnu momčad sposobnu izboriti plasman čak i u Ligu prvaka.

U Ligu prvaka? Dakle, stižu velika pojačanja?

- Evo mojih argumenata. Ljetos nas je turski Bašakšehirspor izbacio iz Europe nakon što smo remizirali u dvije utakmice. Nakon 0:0 u Turskoj, na Rujevici smo dva puta vodili, u 15 zadnjih minuta totalno smo ih izdominirali, ali oni su imali više sreće i prošli su. Međutim, nisu nas nadigrali, da smo mi prošli, to bi bilo jednako zasluženo. Taj je Bašakšehirspor danas još uvijek u utrci za naslov prvaka, iza sebe je već ostavio gigante kakvi su Fenerbahče i Galatasaray, a to su europski giganti. Sada mi recite koja je to momčad od svih koje nas mogu dočekati u kvalifikacijama za Ligu prvaka sposobna biti prvak Turske? Celtic, Olympiakos, Salzburg...? Sjajne su to momčadi, ali Bašakšehirspor, držim, nije slabiji od njih. Ajmo dalje; Dinamo je igrao Ligu prvaka i prošle sezone, a mi smo kroz prvenstvo nadigrali Dinamo. Je, oni su imali lakši put jer imaju bolji koeficijent nego mi, ali to ne mora biti presudno.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 04:45