Tomislav Kristo / Cropix
FILMSKA GODINA

NAJBOLJI IGRAČ JESENI HNL-a 'S pravim napadačem možemo se boriti za titulu prvaka Hrvatske!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. siječanj 2016. 23:16

Filmska je godina iza Tina Svena Sušića. Kakav bi to sjajan materijal bio za dugometražni hit. U siječnju u Interu, u srpnju na klupi Hajduka i, na kraju, u prosincu najbolji igrač HNL-a po ocjenama izvjestitelja SN-a sa svih hrvatskih travnjaka.

- Tko bi se tome nadao!? Prvenstvo sam u Maksimiru otvorio na klupi, ali nijednog trenutka nisam izgubio volju - iskreno je priznao 23-godišnji veznjak Bijelih za Sportske novosti.

Prvih 40 dana sezone proveo je u ulozi pričuve, a onda je krenuo od utakmice s Lokomotivom u Kranjčevićevoj sredinom kolovoza. Od tada je Hajduk nizao odličan rezultat, a Sušić iz utakmice u utakmicu potvrđivao da je najvažniji kotačić Burićeva nogometnog stroja. Svima će u pamćenju ostati briljantna partija u završnoj jesenskoj utakmici protiv Istre, ali pogotkom je odlučio i utakmicu u Koprivnici, kasnije zabijao Lokomotivi i Interu. Međutim, najvažnije od svega jest činjenica da se, kao i godinu dana ranije, Sušić vratio u status najboljeg igrača Hajduka. Ili, možda je preciznije reći, u status glavnoga, najvažnijeg...

- Sve bi te osobne titule i pohvale dao u zamjenu za pobjedu u Maksimiru. Zadnji derbi nikako ne mogu prežaliti. Maksimirski poraz mi je teži i od onoga kad smo vodili 2:0 i okrenuli nam na 2:3 - ispričao je Sušić i dodao impresiju sa zagrebačkog travnjaka:

- Nisam vidio način na koji nas mogu pobijediti. Bili smo bolji, agresivniji. Sjećam se, gledam u semafor, vidim da se igra 60. minuta i mislim si kada ćemo zabiti gol. Visio im je taj gol u zraku, sve se čekalo kada će jedna lopta ući Eduardu iza leđa. Ali uvijek imaju sreće protiv nas. Mi smo protiv Splita tjedan dana kasnije imali istu šansu, ali naša lopta ne ulazi. Istina, Caktašu je bila teža lopta, ali bitno je da ne uđe. To je razlika zbog čega je Dinamo opet prvi favorit za titulu.

Koliko je realna ideja o hvatanju Dinama, o šampionskoj utrci s ‘minus šest’ i boljim međusobnim omjerom Dinama?

- Koliko je realna? Morali bi dvaput kiksati, to je najmanje što nam treba. Ali, mi više nemamo pravo na pogrešku.

Je li to preveliki pritisak na aktualnu momčad Hajduka?

- Nije. Zašto? Jer, nemamo što izgubiti. Najmlađa smo momčad lige i sve što napravimo je dobro. Mi jedini nismo doveli nekakva skupa pojačanja, a zna se kako je teško bez novca nešto napraviti. Dinamo i Rijeka imaju širi izbor, jer kada nama nedostaju dva igrača odmah se primijeti, a kod njih se to ne osjeti.

Kakav Hajduk možemo očekivati na proljeće?

- Puno znači kada imaš dobrog napadača. Meni je žao Maglice. Nije mu išlo, napravili su mu pritisak i nije ga htio gol, ali zavrijedio je šansu. Kada kažem da puno znači imati pravoga napadača, onda time smatram da klasični napadač rastereti momčad. Zagradi se, uđe u dvoboj s dva stopera i nama veznima ponudi prostor. Ako budemo imali dobrog napadača, možemo se boriti za titulu, to je ono što nas je dijelilo ove jeseni od prvog mjesta u HNL-a.

Koliko će Tino Sušić ostati u Hajduku? Glavni igrač, najiskusniji, vođa momčadi, lider, ali takve igrače žele i drugi klubovi. Ima li ponuda?

- Osjećam da mogu dobro igrati, što je najvažnije, osjećam da mogu trčati. Radujem se proljeću u Hajduku i znam da se ne smijem opterećivati transferom. Toga sam najviše svjestan. Zašto? Prošle godine sam sebe umalo uništio onim transferom u Inter. Bilo mi je užasno teško, a sada me nije briga za transfere. Ako bude transfer, u redu, ako ne bude opet sam tu. Bitno je da su najteži dani iza mene.

Još je Sušić priznao kako je izgledao prije godinu dana u zimskim pripremama na početku 2015.

- Danas ulazim 100 posto u pripreme, a to, nažalost, nisam napravio prošle godine. Mislio sam da idem van, čuvao sam se ozljeda, a na kraju od svega ništa. Niti sam bio spreman za proljeće, niti sam napravio transfer. Ove godine to se sigurno neće ponoviti, jer primarno moram biti maksimalno spreman za nastavak sezone, budući da nas u drugom dijelu prvenstva čekaju velike i važne utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:46