CROPIX
GOVOR TVOGA TIJELA

NAJZVUČNIJE POJAČANJE HAJDUKA DOŽIVJELO BLAMAŽU KAKVA SE RIJETKO VIĐA U DEBIJU Šef poručuje 'treba mu još vremena', ali jasno je - vremena nema!

HUGO ALMEIDA Nova Hajdukova desetka izviždana na premijeri u bijelom dresu protiv Riječana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. rujan 2017. 22:38

Rijetko se dogodi da Poljud strastveno zviždi igraču na premijeri u bijelom dresu, ali upravo je takvu blamažu doživjela klasa od formata kakav je Hugo Almeida. Odigrao je 78 minuta i teren je napustio uz teške zvuke negodovanja navijača.

Portugalac sigurno nije očekivao takav ispraćaj s travnjaka, ali već je od prve utakmice shvatio da se na Poljudu lako prepozna tko gine za klub, a tko se šeta po terenu. Almeida se u nedjelju poslijepodne baš prošetao Poljudom, a to je jako loše. Predstavljen je kao velika klasa, sportski direktor Branco udijelio mu je desetku, dres rezerviran samo za klupske veličine. Koja greška! Almeida je u 33. godini prinova Hajduka, a ne ključni igrač. Za Branca je utješno što nije prvi koji tako griješi.

Imao je i Milevskij desetku, mjesečnu plaću od 15.000 eura, zaklinjala se bivša uprava u Artema, a na kraju je sporazumno raskinuo ugovor nakon 13 mjeseci provedenih u Hajduku. Almeida nije Milevskij, premda ih vežu slične okolnosti. Nekoć veliki igrači na Poljud su stigli u dubokoj silaznoj putanji karijere.

Govor tijela

Tko je vidio Almeidin govor tijela, mogao je jasno iščitati razinu njegove motivacije. Istina, tražio je loptu i nije ju dobivao. Međutim više je vremena potrošio na gestikulacije, objašnjavanja tipa “zašto mi nisi dodao”, nego što je sudjelovao u aktivnoj igri. Već nakon dva i pol tjedna na Poljudu potrošio je Almeida ogroman dio svog ionako malog kredita. Premda Carrillo poručuje “Hugu treba vremena”, razvidno je da Hugo nema vremena. Vrijeme radi za igrače poput Teklića, Delića... Za one s 18-19 godina. Na pragu 34. godine vrijeme nije Hugov saveznik i nema nikakvog smisla čekati da se podigne razina njegove tjelesne spreme, a samim time i motivacijski faktor.

Uzaludne analize

Almeida je doveden da bude “match winner”, da potezima i golovima rješava utakmice. Ali ne one protiv klubova s dna poretka, već derbije s klubovima iz vodećeg kvarteta. Osijek je propustio iz administrativnih razloga, a Rijeku je također “propustio” premda je na terenu proveo gotovo cijelu utakmicu. Uzalud su bile analize o tome što je Almeida radio posljednje tri sezone, da je od listopada 2014. imao seriju marginalnih epizoda u čak pet klubova.

Dužnik od starta

Od Cesene, preko Kubana, Anžija, Hannovera, do AEK-a. Upisao je u taj niz i Hajduk, kao šesti klub od napuštanja Bešiktaša. I nigdje zasad nije ostavio trag. Raskid od AEK-a naplatio je s pola godišnjeg ugovora, a potom je potpisao za Hajduk, tako da će do 34. rođendana, u svibnju sljedeće godine, od Grka i Splićana ukupno zaraditi 400.000 eura. A što su navijači Hajduka dobili u cijeloj priči? Zasad još jedno razočaranje, a nova je meč-lopta za Almeidu derbi s Dinamom za mjesec dana na Poljudu. U međuvremenu svoju statistiku može bildati golovima u tri poljudska dvoboja, s Lokomotivom, Interom i Cibalijom, ali potvrdu statusa pojačanja nose samo derbiji. Hugo je od starta veliki dužnik, a ugovor je potpisao na jednu plus jednu godinu. J. Radić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:38