Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NEOČEKIVANI PREKID SURADNJE

NAPRASNI RASKOL U KULTNOM HRVATSKOM KLUBU Najavljivao je puno i šarmirao čelnike financijskim obećanjima, a onda dobio 'cipelu' u kratkom roku

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 08. srpanj 2017. 11:53

Tek jednomjesečna ljubav između novog izvršnog dopredsjednika Boška Županovića i njegovog trenera Damira Milinovića s klubom iz Sigeta jučer je doživjela krah. Odnosno, jednostavno rečeno, Županović i Milinović dobili su “cipelu” iz drugoligaša Hrvatskog dragovoljca s kojim su imali velike planove.

Prazna blagajna

Boško Županović, poduzetnik iz Rijeke svojom bogatom pričom, a to je debela financijska injekcija i napad na prvoligaško društvo, šarmirao je čelnike kluba od kojih je dobio veliko povjerenje, te je 14. lipnja na tiskovnoj konferenci na temu ustroja i preoblikovanja kluba predstavljen javnosti, kao čovjek koji će u Siget donjeti “zlato”, ali očito u proteklih manje od mjesec dana alkemijom nije mu uspjelo željezo pretvoriti u naplemenitiji metal, pa je Siget umjesto mramora popločio velikim razočaranjem.

- S Boškom Županovićem, kojem je IO kluba izglasao puno povjerenje, došlo je do razlaza jer nismo bili zadovoljni njegovim vođenjem i organizaciji kluba. Rastali smo se na civilizirani način, bez povišenog tona - informira razlog razlaza s prvim operativcem, predsjednik kluba iz Sigeta Ivica Perković.

Kako dalje, odlaskom Boška Županovića blagajna je ostala prazna, a njegovim ustoličenjem na mjesto izvršnog dopredsjednika kluba i financijskim obećanjima imali ste velike planove?

- Ništa, život teče dalje. Imamo nekoliko prijatelja, s debelim novčanikom, koji su željni pomoći klubu, snaći ćemo se već, ne brinite.

A što će biti s trenerom Damirom Milinovićem kojeg je Županović doveo?

- Milinović se solidarizirao sa Županovićem i otišao je s njim u paketu. Što je i normalno.

Imate li već neko novo trenersko ime u pričuvi ili tek predstoje telefonski pozivi potencionalnih kandidata?

- Stupili smo u vezu s nekoliko trenerskih imena, vjerujem da ćemo novog trenera predstaviti već u ponedjeljak, 10. srpnja u 19 sati za kada je zakazan početak priprema - zaključio je Perković.

Osim izvršnog dopredsjednika sa jednomjesečnim stažom Županovića i trenera Milinovića, koji praktički nisu ni rapakirali kovčege, Siget su prije toga napustili igrači, Kendeš, Goda (Slaven Belupo), I. Čagalj (Gorica), A. Čagalj i Zlatar (Brežice).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:00