Josko Ponos / CROPIX / CROPIX
OTKRIVENA TAJNA

NAŠ ULAZ BIO JE KAO MEKANI TRBUH, MOGLO SE UNIJETI ŠTO GOD Saznajemo zašto su radnici na Hajdukovoj porti dobili otkaze i zamijenjeni privatnom firmom

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. listopad 2016. 11:33

Intrigantno je zvučala izjava predsjednika Hajduka Ivana Kosa na sjednici Gradskog vijeća prošlog petka kad je objasnio, objašnjavao zbog čega su - između ostalog – i dotadašnji djelatnici na porti dobili otkaz, zamijenjeni su “outsourcingom” s privatnom firmom:

- Imali smo primjer da je na teren unesen predmet, apsolutno nedozvoljen, da vam sad ne govorim o čemu se radilo... Kao medijska igra zbog reportaže... Kroz našu portu kao kroz “mekani trbuh” moglo se ući lako i bez problema... I imao sam osjećaj, unijeti što god... – rekao je Kos pred gradskim vijećnicima.

E sad, koji je to predmet, što je to bilo?! Svatko se zapitao, a Kos nije želio u to ulaziti, pojasniti. U “istrazi”, čini se da se Kos u jednom trenutku osjetio vrlo neugodno dok je davao intervju jednoj televiziji prije nekog vremena. Naime, nakon seta pitanja u zatvorenom prostoru izašao je s reporterom na travnjak i onda je tamo na gledalištu osvanuo, ugledao transparent uvredljiva sadržaja. Da se iskoristi trenutak i u eter pošalje slika, da se reporter i kamerman okrenu i snime natpis za koji predsjednik nije ni znao, piše Slobodna Dalmacija.

Bio je, navodno, zaprepašten, neugodno iznenađen, mogao se samo zapitati: Kako je ovo ušlo sad ovdje?! Tko je to dopustio, propustio?! Gleda li itko išta?!

Stari likovi se mijenjaju u hodu

Po svemu, koliko znamo, bio je to detalj koji je uvjerio predsjednika da i na porti mora napraviti zaokret, baš kao što je objasnio vijećnicima:



- U mom mandatu, dok nismo promijenili ljude, imali smo “mekani trbuh” na ulazu u stadion, a radnici na toj poziciji zbrinjavani su do tada više kao socijalni momenat. Sada firma koja radi na porti radi bolje, za isti koji izdvajamo. Mi nismo socijalna ustanova... Imamo i ljude koji ne rade, otvaraju bolovanje. Moj je zadatak da i to riješim. Mi smo u kapitalizmu.

Dakle, sporni ‘transparent iznenađenja’ ubrzao je odluke Ivana Kosa, a osim portira, radnika na travnjaku, možda i čistačica, kako je i njih spomenuo pred vijećnicima, činjenica je da Hajduk mijenja likove u hodu i da neki novi ljudi dolaze, a neki starosjedioci odlaze ili su na odlasku.

Na primjer, liječnici dr. Jurica Rakić i dr. Fabjan Čukelj su otišli u inozemstvo na nove poslove, u Emirate, odnosno Kinu. Danijel Durdov, tajnik omladinske iskoristio je najprije godišnji odmor, sad je na bolovanju. Kao i Velimir Strinić koji također ima zdravstvenih problema i na bolovanju je zadnja dva-tri mjeseca.

Na njegovoj pak funkciji objavljen je natječaj za voditelja održavanja opreme i tehnike. Jakša Radnić, voditelj logistike je na poslu nakon dva mjeseca bolovanja, a njemu istječe ugovor u siječnju, nakon četiri godine rada u Poljudu. Na bolovanju je i Dražen Mužinić. Tko zna što će biti s njima, i mogućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 22:45