Foto: Damir Krajac / CROPIX
POKAŽIMO POŠTOVANJE

NEODOLJIVI SPLITSKI SARKAZAM Način na koji su igrači Hajduka izašli na Maksimir poslao je snažnu poruku PRIVEDEN 31 NAVIJAČ Pogledajte snimku prekida

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 22. travanj 2017. 19:26

Hajduk je u najvećem hrvatskom derbiju uspio nakon dugih devet godina pokušavanja slaviti na Maksimiru. Bili su pobijedili Modre 2:0, a zanimljiv detalj dogodio se i uoči samog početka utakmice.

Igrači Hajduka na maksimirski su travnjak istrčali u majicama s natpisom RESPECT u kojima su odradili zagrijavanje, a prilikom izlaska na teren i pozdravljanja s igračima Dinama držali su ih u rukama.

Bio je to naravno komentar na čitavu situaciju oko (ne)kažnjavanja Soudanija. Podsjetimo, Soudani je u prošlom kolu namjerno udarao igrača Lokomotive, a iako je za to morao dobiti barem žuti karton, sudac Tihomir Pejin mu je samo pokazao natpis na svojoj majici 'respect'.

Soudani je nakon velikog pritiska javnosti bio naknadno kažnjen i trebao propustiti ovaj derbi, no nakon toga njegova suspenzija je ukinuta te je Alžirac bez ikakvih problema odigrao derbi.

Bad Blue Boysi su svoj dolazak najavili velikim korteom, u kojemu su stigli na utakmicu. Oko tisuću članova Torcide i oko tri tisuće Bad Blue Boysa na tribinama je igralo svoju utakmicu. U početnim minutama, začudo, nije bilo međusobnog vrijeđanja, navijači su se posvetili bodrenju klubova. "Primirje" je trajalo sve do pred kraj prvog dijela, a onda je krenulo međusobno nadmetanje uvredama, a u drugom poluvremenu i porukama na transparentima.

Boysi su često "častili" HNS, poručivši im, u već poznatom sloganu, što misle o njihovu djelovanju,a povremeno i Zdravka Mamića. Sredinom prvog poluvremena izvjesili i transparent "Anđeo si bio, anđeo si postao, pazi na nas smrtnike", u čast nedavno ubijenom navijaču Anti Škemberu u Velikoj Gorici.

Do 17.30 policija je privela 31 osobu, najviše zbog narušavanja javnog reda i mira, posjedovanja pirotehničkih sredstava, bacanja baklji i pijanstva, a u nekoliko slučaja kod nekih uhićenih osoba pronađene su krivotvorene ulaznice i nevažeće osobne iskaznice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 23:54