CROPIX
TUGA OD IGRE I PRISTUPA

NI RIJEČANIMA NIJE BILO JASNO ŠTO SE DOGAĐA - PORAZNA ISTINA ZA IGRAČE HAJDUKA Imali smo osjećaj da nas Hajduk i ne želi pritisnuti...

Hajduk je na Poljudu izgubio veliki derbi protiv Rijeke (2:0), ali i podršku navijača zbog anemične igre koju je u jednu rečenicu sažeo Marko Vešović: 'Imali smo osjećaj da nas Hajduk i ne želi pritisnuti'.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. rujan 2017. 12:53

Ispred svlačionice Hajduka bilo je tužno, pred novinare su snage smogli doći Dante Stipica i Josip Radošević, koji su govorili o razlozima poraza nakon kojega su im navijači zviždali i na kraju okrenuli leđa pokazavši što misle o porazu od Rijeke, koja se prošetala Poljudom.

- Tužan sam nakon ovakvog rezultata i igre s naše strane. Morali smo pružiti više krvi. Mnogo je bilo individualnih grešaka, pogrešnih dodavanja... Zbog svojih smo grešaka primili dva gola. Teško je, ali ne preostaje nam ništa drugo nego rad, jedino se maksimalnom radom možemo izvući iz ovako loše situacije. Moramo svi dignuti glave i krenuti naprijed, moramo se odužiti svojoj publici. Ne smijemo više pružati ovakve partije. Bez obzira na to što sam ja na vratima, svi smo zajedno i u pobjedama i u porazima - rekao je Stipica.

Ni Radoševiću nije bilo lako.

- Zaslužena pobjeda Rijeke, nismo bili na nivou. Moramo nastaviti dalje s radom jer smo ove sezone već pokazali da možemo odigrati jako dobre utakmice kada smo pravi. Nema opravdanja za ovaj poraz i publika ima razloga za to što je napravila, mi od toga ne bježimo. No sada moramo dignuti glave, raditi i već od sljedeće utakmice pokazati više - poručio je Radošević.

S druge strane iz riječke se svlačionice pak orila pjesma, a igrači su dok su čekali na pokret, jeli pizzu, a jedini koji je bio loše raspoložen bio je Roberto Punčec s povezom u kojemu je bila ozlijeđena ruka zbog koje je morao ranije iz igre.

Lagano smo dobili

Prvi je pred mikrofone izašao Marko Vešović, crnogorski reprezentativac.

- Baš smo sada razgovarali, dojam je da nikada lakše nismo dobili u Splitu. Imali smo osjećaj da igrači Hajduka, i kada su gubili, nisu imali želju pritisnuti nas. Sada nastavljamo u paklenom ritmu, puni samopouzdanja idemo odraditi kup i onda Belupo - kazao je Vešović.

Filip Bradarić još je jednom slavio na Poljudu, na kojemu je odrastao.

- Svaka je utakmica na Poljudu teška, pribojavali smo se da će Hajduk biti agresivan, ali se ispostavilo da smo lagano dobili i kontrolirali utakmicu, njima smo dopustili možda samo jednu priliku nakon kornera. U ova smo tri dana pokazali da momčad ima karakter, poraz nas nije poljuljao, a sada smo podignuli samopouzdanje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 15:13