Ronald Goršić / CROPIX
ZAGRIJAVANJE ZA BRAZIL

Niko Kovač pronašao protivnika: Hrvatska 5. ožujka u gostima kod Švicarske

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. prosinac 2013. 22:28

HNS je dogovorio Vatrenima suparnika za prvu pripremnu utakmicu u 2014. godini. Hrvatska će 5. ožujka igrati sa Švicarskom na njezinom terenu. Glavni kandidat za domaćina je St. Gallen iako mjesto odigravanja još nije definirano. Niko Kovač tako će prvi prijateljski nastup imati jednako kao i Igor Štimac sa Švicarcima. Momčad Ottmara Hitzfelda u Splitu je lani 15. kolovoza nadigrala Hrvatsku i pobijedila 4:2. Zgodna je prilika da s istim rivalom vidimo koliko je Kovačeva Hrvatska zrelija i jača.

Švicarska je osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini ispred Islanda, stručni stožer Vatrenih tako ih već sada dobro poznaje nakon snimanja njihovih nastups s Islanđanima. Radi se o reprezentaciji u usponu, koja s velikim ambicijama ide u Brazil. Oni su u skupini E s Francuskom, Ekvadorom i Hondurasom.

U Splitu je oba pogotka za nas zabio Eduardo da Silva dok su strijelci za goste bili dvaput Mario Gavranović te po jednom Granit Xhaka i Tranquillo Barnetta. Bio je to peti međusobni susret Hrvata i Švicaraca, prije toga Hrvatska je izborila dvije pobjede uz jedan remi i poraz. Riječ je o službenoj statistici Fife koja računa i susrete odigrane u 30-tim i 40-tim godinama prošlog stoljeća. Najvažniji susret bio je 2004. u portugalskoj Leiriji koji je završio 0:0. Niko Kovač tada je igrao za Vatrene.

Uoči samog Svjetskog prvenstva, tijekom priprema u svibnju i lipnju, Hrvatska će vjerojatno odigrati još dvije utakmice, a kao mogući suparnici spominju se Austrija, Panama, Čile ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 15:13