Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NESPORTSKO PONAŠANJE

IGRAČI RIJEKE KAŽNJENI ZBOG VRIJEĐANJA DINAMA S navijačima otpjevali prostačku verziju hita Novih fosila: 'Tom pjesmom omalovažavali su suparnika'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2016. 14:40

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić za deveto kolo nije imao puno posla, pod njegovim radarom našli su se samo Hajduk i Rijeka. Kako se navijači Bijelih s Poljuda očito nemaju namjeru držati propisa i pravilnika, splitski klub bi morao u proračunu rezervirati posebnu stavku za njihove izgrede. Jer na utakmici sa Slavenom Belupom Torcida je zapalila osam baklji, od toga je jednu bacila na teren, kazna je 10.000 kuna.

Rijeka mora platiti 8.000 kuna nakon derbija s Dinamom i to je jedinstvena kazna nakon što su detektirana dva njihova prekršaja od kojih svaki košta 5.000 kuna.

Jedan je bacanje papira, tako i prema glavnom sucu, a drugi pjevanje igrača Rijeke, nakon završetka dvoboja, koji su se priključili navijačima slaveći pobjedu uz uvredljive stihove (“kako je dobro jeb... te opet”) kojima su narušili kodeks i spadaju u kategoriju nesportskog ponašanja. Eto, očito ta pjesma za fanove klub s Rujevice nije protupravna, ali jest za sportaše. I to je razumljivo jer fair-play njima mora biti na prvome mjestu.

- Time su omalovažavali suparnika - prokomentirao nam je Pavličić-Bekić, disciplinac koji je u devet kola donio više od 100 odluka, na koje nije podnijeta niti jedna žalba. Prigovor nije dao niti Cibalijin predstavnik Tomislav Vranjić koji je suspendiran na mjesec dana.

Hajduk najviše plaća

Kad se sve zbroji Hajduk je najkažnjavaniji, ali zapravo dobro prolazi jer nema utakmice u kojoj Torcida ne izbaci iz klupske kase određenu cifru. I čini se da nema namjeru prestati s time.

- Prije početka sezona, kod izvlačenja parova, održao sam gotovo polusatno predavanje predstavnicima svih klubova, bio je i predsjednik Hajduka Kos. Naglasio sam što se i koliko kažnjava, specijalno rasistički i nacionalistički ispadi te pirotehnika. Žao mi je što se s time ne prestaje, što moram i dalje ispisivati kazne - prokomentirao je Pavličić-Bekić, dodajući:

- Na niti jednom domaćoj utakmici Rijeke nije bilo niti jedne baklje iako je i Armada temperamentna skupina. Znači da se može.

Hajduk ima još bolnije cifre iz Nyona, primjerice UEFA ga je za utakmicu s Oleksandrijom, samo zbog zakrčenih prolaza na tribinama, “udarila po džepu” s čak 8.000 eura.

- Svi znaju da je kod nas u Hrvatskoj za jednu zapaljenu baklju kazna 5.000 kuna. Pa neka o tome vode brigu - dodaje Pavličić-Bekić. Neki će reći da je i preblag jer ne uračuna sve kako bi mogao.

- Ako usporedimo s UEFA-inim kriterijima sankcioniranja, moglo bi se i o tome govoriti, no nastojim voditi brigu o hrvatskim prilikama, a pritom se držati propisa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 05:25