Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NA POMOLU NOVI TRANSFER?

NOVA ZVIJEZDA NA NEBU EUROPSKOG MERCATA 'Htio bih igrati s Pjacom, ali može i protiv njega'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2016. 12:08

Marko Rog još je jedna Dinamova zvijezda, hrvatski reprezentativac koji bi mogao putem Marka Pjace. Ponude raznih europskih klubova pljušte se svih strana, ali Dinamo je izvjesio cijenu od 15 milijuna eura.

Mnogo se posljednjih dana raspravljalo trebaju li Modri nakon Pjace prodati još jenog mladog igrača, koji je gotovo na svakoj utakmici prevaga u momčadi? Nažalost, vremena su takva, nije lako zadržati tako kvalitetne igrače i odoljeti milijunskim ponudama, ciframa koje u konačnici klubu donose sigurnu budućnost

Pjaca bi falio svima

Ostali ste bez prijatelja i imenjaka Pjace, što ste mu poručili i poželjeli prije nego je otišao u Torino?

- Poželio sam mu svu sreću, što drugo? Marko je sjajan igrač, ali vjerujte mi da je i ista takva osoba. Odličan dečko, svima će nam jako faliti, ali isto tako smo svi sretni zbog njega. Igrati za Juventus je zaista velika stvar i jako mi je drago - kaže Rog.

Hoće li Pjaca uspjeti u Juventusu?

- Naravno da hoće. On je toliko dobar igrač da ima kvalitetu igrati na toj najvišoj razni. I to sjajno igrati... Budete vidjeli. Sigurno ne treba odmah očekivati čuda, trebat će mu neko vrijeme da se privikne na drugačiji stil igre, ali kada se malo udomaći bit će to onaj Marko iz Dinama: nezaustavljivi.

Koliko će nedostajati Dinamu?

- Ma, takav igrač bi falio svakom klubu, kako onda ne bi i nama. Ipak, Dinamo je pokazao kroz zadnjih desetak godina da uvijek može nadomjestiti svakog igrača. Imamo super školu, puno mladih igrača i siguran sam da je ovo prilika za nekoga da se iskaže. Mi svi ostali koji smo tu dat ćemo sve od sebe da se ne vidi Markov izostanak i da ostvarimo što bolje rezultate.

Kome ćete sada tako dobro asistirati, super ste se slagali?

- Ha, ha, ha... Imamo mi jako puno dobrih igrača i ne brinem se uopće. Dinamo je odličan klub, najbolji smo i sigurno da i dalje želimo napraviti velike stvari. Tko će zabijati ili asistirati je pak manje važno.

Mogli ste s imenjakom u Napoli? Ukupna cifra je bila 35 milijuna eura. Je li vam žao što skupa niste otišli u Italiju?

- Ne znam ja previše o tome; uglavnom samo što sam vidio po medijima, a to, vjerujte mi, nije puno. Sretan sam u Dinamu, jako mi je lijepo u Zagrebu i uopće ne razmišljam o ničemu drugome. Ako i kada dođe nekakva ponuda koja zadovoljava klub i mene - bumo vidjeli. Sigurno sada ne razmišljam o tome nego samo o idućoj utakmici


Zagreb, 200716.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka 2. predkolo, uzvratna utakmica izmedju GNK Dinamo - FK Vardar.
Na fotografiji: Marko Rog.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Teško s Gruzijcima

Ipak, biste li željeli u Napoli? Ta ponuda stoji, kao i ona Fiorentine?

- Tko zna što može biti... Nogomet je, kao i svaki posao danas, prilično nepredvidiv. Teško je stvarno reći što će biti u budućnosti, ali sigurno bih volio još u karijeri igrati s Markom. Ako ne ispadne tako, onda može i protiv njega!

Kako protiv gruzijskog Dinama iz Tbilisija u trećem pretkolu Lige prvaka?

- Čekaju nas dvije teške utakmice protiv kvalitetne momčadi. Tbilisi je skoro uvijek prvak Gruzije, ne bi bili u Ligi prvaka da nisu dobri tako da nam neće biti lagano, ali uvjereni smo u svoju kvalitetu i ako odigramo dvije utakmice na visokoj razini onda se imamo pravo nadati prolasku dalje.

Što mislite, jesu li bolji od Vardara?

- Teško pitanje; možda najbolje da me pitate za jedno dva tjedna. Vardar je odlična momčad i stvarno nam nije bilo lako, ali sigurno protiv Tbilisija neće biti ništa lakše, dapače.

Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Na startu sezone Dinamo ne djeluje baš uvjerljivo, zašto?

- Sve ovisi kako se gleda, zar ne? Recimo, imamo tri pobjede iz tri utakmice od kojih su dvije bile u Ligi prvaka. Prošli smo dalje, popravili koeficijent s dvije pobjede i pobjednički krenuli u obranu naslova. Pa nije baš tako loše, je l’ istina? Naravno, uvijek može bolje i sigurno ćemo svaki dan raditi na treninzima da bismo bili još bolji, ali isto tako ne bi škodilo da mediji ponekad vide i nešto dobro što Dinamo radi, a ne baš uvijek samo loše. Ako ne valja sad kad dobivamo, zamislite onda kako će biti kad, a to se uvijek može dogoditi, dođu lošiji rezultati.

Hoće li Dinamo ove sezone u Ligu prvaka?

- Sigurno nam je želja i ove godine biti dio elite, ali nije imperativ. Trebat će se puno toga poklopiti da bi ponovili fantastičan rezultat i igrali Ligu prvaka... Cilj je što dulje i uspješnije igrati u Europi. Budemo vidjeli... Idemo redom, a nakon Vardara sljedeći na rasporedu je - Dinamo - zaključio je Rog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:06