getty images
ŠOK U STOŽERU

Nove nevolje za Kovača: Kranjčar zbog rupture stražnje lože propušta SP!

Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2014. 16:13

Nastavljaju se problemi s ozljedama u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nakon Ive Iličevića i Ivana Strinića zbog ozljede će svjetsko prvenstvo u Brazilu propustiti i Niko Kranjčar.

- Niko Kranjčar ima rupturu bicepsa stražnje lože. Puknuće je veliko nekoliko centimetara pokazala je snimaka magnetske rezonace učinjena u pojedjeljak u jutro u specijalnoj bolnici Sveta Katarina - rekao je za Jutarnji list liječnik hrvatske nogometne reprezentacije prof.dr. Boris Nemec.

Takva ozljeda, kaže Nemec, zahtjeva terapiju od četiri do šest tjedna.

Niko se ozlijedio u subotu tijekom finala doigravanja za ulazak u Premiership u dvoboju protiv Derby Countyja kada je zamijenjen u 31. minuti.

- Nažalost, Niko će zbog ozljede izbivati četiri do šest tjedana, a to je predug period da bi ga čekali. Izbornik Niko Kovač je žalostan bog takvog raspleta - rekao je novinarima glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

- Iznimno mi je žao zbog Nike, kao i svim njegovim suigračima, znam kako mu je teško zbog ovoga jer je Svjetsko prvenstvo u Brazilu jedinstven događaj. Niko je dao svoj doprinos u kvalifikacijama, jedan je od najiskusnijih reprezentativaca i zaslužio je biti dio ove reprezentacije u Brazilu. Želimo mu brz oporavak, a na terenu ćemo vidjeti koja su nam najbolja rješenja u ovakvoj situaciji - komentirao je ovu vijest izbornik Niko Kovač.

Kranjčar je već četvrti hrvatski reprezentativac koji je otpao iz Kovačevih kombinacija.

Početkom svibnja ozlijedio se defanzivni veznjak Rijeke Mate Maleš koji će zbog problema s gležnjem pauzirati dva do tri mjeseca. Potom je prekrižen Iličević zbog ozljede lista noge, Strinić ima problema s mišićem, a sada je na listi ozlijeđenih završio i Kranjčar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 23:40