REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
POZNATO EUROPSKO IME

NOVI KANDIDAT ZA TRENERA DINAMA Trofejni stručnjak Porta, Olympiacosa i Fenerbahčea sjeda na klupu Modrih, uskoro kontakti?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2017. 19:01

Bez obzira što Mario Cvitanović ostaje na klupi, te što klub neće ove sezone igrati Europu, Dinamo je očito jako poželjna destinacija za mnoge poznate trenere. Jedan od takvih je svakako Vitor Pereira (49), bivši trener Porta, Olympiacosa, Fenerbačea, Münchena 1860...

Taj trener s velikim, odličnim pedigreom dva puta je osvojio prvenstvo Portugala s Portom, bio je prvak Grčke s Olympiacosom. S Portom je osvojio i dva portugalska Superkupa, s Olympiacosom grčki... Međutim, sa svojim posljednjim klubom, Münchenom 1860 u kojem je igrao naš Ivica Olić ispao je u treću ligu, te je nakon toga napustio Njemačku.

Upravo taj trener je po nekim portugalskim izvorima ponuđen Dinamu, te bi se uskoro mogli uspostaviti i kontakti. Dakle, očito se na europskim meridijanima prate događanja u Dinamu, te bi mnogi preuzeli plavu klupu. Što je samo kompliment maksimirskom društvu. Pereira je svakako poznato ime, a trenutačno je slobodan, rastao se sa Zehcigerima u svibnju nakon tužnog kraja.

Uspostavili se kontakti ili ne, imena poput Šimunića, Sedloskog i Pereire pokazuju zapravo koliko je modri klub zanimljiva priča.

Inače, Pereira je pod patronatom menadžerske agencije Sbfoot, koja ima punomoć i na Sergia Oliveiru (28), nogometaša Porta kojem tamo zbog klupske kazne ne cvjetaju ruže. Radi se o centralnom veznom igraču koji može igrati i na desnoj strani napada. U zimskom prijaleznom roku Modri su razmišljali o dovođenju tog igrača koji po Transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura. Inače, Oliveira je igrao za sve portugalske reprezentacije od U-16 do U-21, te bio član i portugalske olimpijske reprezentacije u Riju.

Može li se dogoditi da dva Portugalca stignu u Maksimir? Treba pričekati kraj prijelaznog roka, vidjeti hoće li se ovih dana uspostaviti ozbiljni kontakti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:35