IVAN KLINDIC/CROPIX
‘ŽELJU ĆU ZAUVIJEK PAMTITI‘

Obišao pola regije i prelomio: ‘Odlazim! Opet ću kao Hrvat u inozemstvo, samo podalje od Balkana‘

ANTONIO PAVIĆ Osječki branič napušta Grbavicu
Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. svibanj 2020. 22:19

Koronavirus je svuda, u većini zemalja svijeta, zaustavio sportske aktivnosti. No, polako mjere opreza popuštaju što omogućava povratak treninzima, a i igranju. Iako, nisu svi za to. U BiH je krajnje neizvjesno. Oprečne su vijesti, a najčešće najavljuju kako nastavka prvenstva, unatoč odluci NS BiH da se igra od 7. lipnja do 2. kolovoza, ipak neće biti.


Jedan od hrvatskih nogometaša koji je profesionalac u susjedstvu je i Osječanin Antonio Pavić. Član je sarajevskog Željezničara i od prije nekoliko dana sa suigračima opet trenira i čeka rasplet neizvjesnosti hoće li se prvenstvo u Premijer ligi BiH nastaviti.


- Ne vjerujem. Kočnica je svemu izvanredno stanje zbog koronavirusa u Republici Srpskoj. Tako govore i pišu ovdašnji mediji. Međutim, ima tu svega. Nekima ni ne odgovara da se natjecanje nastavi, ali nije moje o tome suditi. Mi u Željezničaru treniramo kao da ćemo uskoro igrati. Iako još to nije onaj pravi trening, sve se još odvija u manjim skupinama. Ali, dobro je da je i tako poslije svega. Kao i svi i svuda, i mi smo jedva dočekali povratak treniranju, odnosno izlazak iz kućnih karantena, a što će biti drugi će odlučiti - kazao je Antonio Pavić.


Znano je, on je ponikao u osječkom Gradskom vrtu i bio jedan od najboljih u generaciji Špehara, Arsenića, Perića, Mioča, Mikanovića, Malenice... Svi su oni postali i nogometni profesionalci, ali i razišli se po drugim klubovima pa i svijetu. Pavića je put vodio i u Koper i u Istru 1961, zamalo je završio u Hajduku, a ove sezone je u Željezničaru. Ali dani življenja pod Trebevićem i igranja na Grbavici uskoro će ostati iza njega...


- Ugovor mi istječe 26. lipnja i sigurno ću otići. Potražit ću novi izazov i klub za daljnju afirmaciju. Ponuda već imam, svakodnevno mi stižu, ali izabrao i odlučio još nisam. Nema ni razloga za žurbu. Iza mene je jako dobra sezona, a očito to nije prošlo nezapaženo - veli Antonio.


U Željezničaru je igrao standardno, bio važan član njegove udarne momčadi i čovjek od povjerenja trenera Amara Osima.


- Sve će mi to ostati drage uspomene. Želju i dane provedene u njemu kao i suradnju s trenerom Osimom zauvijek ću pamtiti. Puno dobroga sam u tom klubu doživio, čak i naučio, stekao nova iskustva i u njemu se profilirao kao igrač. Ali, profesionalizam zahtijeva i pomake naviše, daljnji napredak u karijeri.


Pravac još nije odredio, ali udaljenost jest.


- Opet ću kao Hrvat iz Osijeka u inozemstvo, samo svakako podalje od Balkana - s osmijehom je rekao Pavić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 07:39