JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
NOVI ČLAN

On će biti veliko pojačanje Modrih: ‘Kada su me nazvali iz Dinama, samo sam pitao ‘kad je trening?‘

Novi pomoćni trener Dinama nije nimalo dvojio kada je dobio ponudu stratega Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. ožujak 2021. 14:50

Ferdo Milin (43) postao je novi pomoćni trener Dinama. Pokraj sebe želio ga je Damir Krznar, koji je okrenuo njegov broj u četvrtak poslijepodne.
- Krki me nazvao i pitao bih li došao u Dinamo? Ja sam ga samo pitao “kad je trening”? Bio sam u Zadru, odmah sam sjeo u automobil i krenuo za Zagreb. U petak ujutro sam već odradio prvi trening - kaže nam Milin.

Prije nekog vremena Milin se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U listopadu pošle godine Krunoslav Jurčić pozvao ga je u Al Nasr, zadatak mu je bio trenirati drugu momčad tog kluba.
- Kada je otišao Kruno, otišao sam i ja... Vrijeme sam provodio u Zadru, iako sam ja iz Dikla, a najbolji prijatelj mi je dinamovac, u Diklu ima dosta dinamovaca. Veli da je za njega velika stvar postati pomoćni trener zagrebačkog kluba.

- Velika stvar za mene, definitivno. Dinamo je europski klub, rezultati koje su postigli u posljednjih nekoliko godina, a pogotovo u zadnje vrijeme, su zaista sjajni. Biti pomoćni trener u takvom klubu je za trenera koji želi napredovati, raditi na visokoj razini, ogromna stvar. A posebna je priča što sam pomoćnik - prijatelju. Damir Krznar je moj veliki prijatelj. Meni je, osim toga, čast raditi u Dinamu, iznimno je bitno što ću ovdje steći iskustvo rada u velikom klubu. Ma znate što, da ostanem pomoćni trener samo do prve utakmice sa Šibenikom, meni je to već puno. Baš sam sretan, prezadovoljan.

Priča nam Ferdo Milin da mu je ovo sigurno najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.
- Došao sam u klub koji igra četvrtfinale Europske lige. U Dinamu sve ovisi o rezultatu. Da, i u Zadru je bio bitan rezultat, u igri je bio ostanak u ligi dvije godine zaredom. No, u Zadru nisam imao nekih velikih problema, recimo da ću biti smijenjen. U reprezentaciji sam bio zadužen za stvaranje, pripremu igrača za višu razinu, za selekciju U-21. No, naravno da je rezultat najvažniji, malotko će vam progledati kroz prste ako ga nemate. No, ovaj dolazak u Dinamo je nešto posve drukčije, rad na jednoj višoj razini. Ovdje u momčadi imate reprezentativce Vatrenih, Livakovića, Petkovića, Oršića, našeg dragog Ademija, Gavranovića, dečke iz mlade reprezentacije Majera, Ivanušeca, Franjića... To je zaista jedan veliki izazov. No, ako kao trener želite nekakvu lagodnu situaciju, onda ostajete kod kuće ili čekate da vas netko ponovno pozove u Emirate da radite s mladima ili ne znam što već. Pa u jednom trenutku izgorite od problema koje imate.

Zamah za karijeru

Za kraj, Ferdo Milin će nam kazati...
- Ovdje u Dinamu je jednostavno gušt raditi. Odradio sam s ovim dečkima tri treninga i skroz sam uživao u svakom minuti treninga. A još nema svih Dinamovih reprezentativaca. A ovi koji ne igraju u reprezentacijama su iznimno kvalitetni, top klasa. Dolazak u plavi dom je ogroman zamah za moju karijeru, veselim se svakom budućem treningu, svakom budućem danu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 20:36