Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
KAO PRSTOM U OKO

OPET ULJE NA VATRU Pogodite kome će u 'utakmici istine' pravdu dijeliti poznati hrvatski sudac koji je sam tražio da ne sudi Hajduku

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. ožujak 2017. 16:28

Ždrijeb je htio da je riječki arbitar Ivan Bebek određen za suca najzanimljivije utakmice 23. kola Prve HNL, one Osijeka i Hajduka koja se u nedjelju igra u Gradskom vrtu (trener Hajduka Joan Carrillo ju je prozvao 'utakmicom istine').

To je nova priča, budući da je tijekom jeseni na snazi bila želja Brune Marića i Ivana Bebeka da ne sude Hajduku. U vrijeme povjerenika Dušana Kukića ta se želja poštovala te Marić i Bebek nisu bili delegirani na utakmice Hajduka budući da je, posebice nakon derbija s Dinamom bilo repova zbog pogrešaka na štetu Bijelih.

Nedugo nakon fizičkog napada palicama na Marića u Stobreču te nakon što je prije Bebek sudio Dinamo - Hajduk 0:0 u Maksimiru, Kukić je rekao:

- Klubovi ne mogu tražiti izuzeće sudaca, ali mi možemo naći rješenje da u dogledno vrijeme ne delegiramo Bebeka i Marića na utakmice Hajduka. Ne želimo dolijevati ulje na vatru.

Sad su se stvari okrenule, a novi povjerenik za suđenje Ante Kulušić nedavno je za SN rekao da neće biti izuzetaka, pa se, eto, u trećem kolu proljetnoga dijela dogodilo da upravo Bebek treba suditi Hajduku.

Zadnji put je sudio Hajduku početkom prošlog listopada protiv Dinama u Maksimiru kada je Mateo Beusan, Oko Sokolovo, konstatirao da je trebao svirati po jedanaesterac za svaku momčad, ali i da Ohandzi neopravdano nije priznat čisti gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:25