Drago Sopta/CROPIX
EUFORIJA NA VRHUNCU

Optimizam u Makedoniji: 'Pokazali smo da možemo s njima, više nismo autsajderi'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. listopad 2012. 18:33

Optimizma u redovima makedonske reprezentacije nimalo ne nedostaje uoči sutrašnjeg dolaska Hrvatske. Dosta zanimljivo za izabranu vrstu koja je u odnosu na rujan pala za sedam mjesta i danas drži 104. poziciju na ljestvici Fife. Ipak, postoje i oni koji pozivaju na oprez.

- Svi se moramo spustiti na zemlju i nastaviti tamo gdje smo krenuli. Ključno je da prezentiramo momčadsku igru koja nas je krasila u prva dva kvalifikacijska dvoboja. Borbenost i trka moraju biti na visokoj razini, a uspijemo li se još malo dići, mislim da možemo očekivati nešto više nego što smo napravili u prva dva obračuna - kaže 33-godišnji stoper Mainza, Nikolče Noveski.

Još jedan središnji branič Boban Grnčarov, koji će vjerojatno priliku čekati s klupe, puno je bombastičniji.

- Pokazali smo da možemo igrati s njima, ne samo na prošloj utakmici, već i prije toga. Sada nam dolaze u goste i mi smo spremni. Mislim da imamo veliku kvalitetu. Daju li svi igrači koji će istrčati na travnjak maksimum, sve će ovisiti o nama. Ako uđemo u utakmicu kako treba i poslušamo li izbornika, očekujem najmanje bod, a ako bude moguće, zašto ne i sva tri.

Oglasio se i Vasil Ringov, legenda makedonskog nogometa koji je povezan i s Hrvatskom, jer je nekad branio boje zagrebačkog Dinama. Ringov je veliki navijač Makedonije, a svoje sunarodnjake na tribinama upozorava:

- Najvažnije da navijači cijelo vrijeme budu uz naše igrače, čak i ako rezultat ne bude kakav priželjkujemo. Ne treba igračima praviti nepotreban pritisak. Ako, pak, prvi povedemo, pritisak treba napraviti. Naša momčad više nije autsajder, apetiti rastu pogotovo nakon dobre utakmice u Zagrebu. Zavladao je snažni optimizam među navijačima i igračima. To me čini uistinu sretnim. Mnogo toga će u srazu s Hrvatskom ovisiti o psihološkoj pripremi, o načinu na koji će se momčadi priviknuti na atmosferu na Filipu II.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:49