Tom Dubravec / CROPIX
KAKVA BI TO FEŠTA BILA

OVO SE OČEKUJE DUGI NIZ GODINA 'Rijeka može uzeti dvostruku krunu, a razlika u odnosu na Dinamo bit će još veća!'

VARGIĆ & MIŠIĆ Negdašnji Osječani a potom Riječani najavili su za SN prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskoga kupa na Rujevici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. ožujak 2017. 12:15

Ivan Vargić, “u paketu” s Vedranom Jugovićem, bio je prvi iz osječke kolonije koja je prije četiri godine stigla na Kvarner.

Riječka svlačionica nakon toga se napunila igračima iz Gradskog vrta, stigli su ubrzo Marko Lešković i Zoran Kvržić, nakon njih i Domagoj Pušić, na kraju i Josip Mišić koji je za današnju utakmicu, uz trećeg vratara Ivana Nevistića, ostao jedini u Kekovu kadru s nekadašnjom adresom u Wilsonovoj.

Kvaliteta i moć

Vargić je s ostatkom društva iz Gradskog vrta koje je preselilo na Kvarner puno donio u podizanju kvalitete Rijekine momčadi i zbog njih su te utakmice s Osijekom uvijek nosile neki poseban naboj. Osim Mišića, više nikoga nema na Rujevici, ali događanja oko Rijeke i Osijeka itekako se prate.

- Rijeka je odlična! - reći će odmah Ivan Vargić koji se javio iz Rima, prije karantene sa suigračima uoči današnjeg derbija Lazija i Rome u Talijanskom kupu. - U onome što su pokazali u prva dva kola vidio se gard i stav za biti ono što to se očekuje dugi niz godina, a to je prvaci Hrvatske. Svojim igrama iz kola u kolo to pokazuju, na dva teška gostovanja su uzeli šest bodova i s pravom imaju razlog za optimizam.

Prve utakmice na početku proljetnog dijela bile su označene i kao dvije možda i ključne za nastavak prvenstva. Ponajviše iz psihološkog aspekta, krivi korak bi brzo pokrenuo priču o pobjedničkom mentalitetu, pritisku kod kojim je Rijeka u prethodnim sezonama znala pokleknuti. Sada nije bilo ni sjene toga, Rijeka je krenula uvjerljivo.

- U Osijeku su pokazali moć i kvalitetu, karakter da se mogu vratiti iz zaostatka na poluvremenu. Momčad nije potonula zato što je propustila prilike za voditi na poluvremenu, Mikulić je imao nekoliko čudesnih obrana, ali Rijeka na kraju zasluženo pobijedila. U Zaprešiću se pobijedilo nakon deset godina, prekinulo se lošu tradiciju. Mogu reći da je Rijeka u proljeće ušla onako kako se očekivalo od lidera prvenstva, Bijeli izgledaju najdominantnije od svih momčadi i ako ovako budu nastavili bodovna razlika u odnosu na Dinamo bit će još i veća.

Može li onda Rijeka i do duple krune? Protiv Osijeka je favorit, pobijedila je u sve tri međusobne utakmice u ovoj sezoni, u prvenstvu odlično gura do Dinamo i dalje ima određenih problema.

Kakva bi to bila fešta

Na Rujevici neprestano ponavljaju da ih zanima isključivo svaka iduća utakmica, da će se crta podvlačiti na kraju sezone…

- I ja još dobro pamtim Kekove riječi da treba ići iz utakmice u utakmicu. Zvuči izlizano, ali doista je tako. Rijeka, po ovome što sam pratio u prvom dijelu sezone i u dosadašnja dva kola proljeća, već dugo nije imala momčad u kojoj ima 18 igrača koji u svakom trenutku mogu ući u utakmicu, a da se ne osjeti promjena ritma ili neka druga razlika. Zbog toga mi se ova Rijeka jako sviđa i uvjeren sam da može otići do kraja na oba fronta i osvojiti duplu krunu. Mogu samo zamisliti kakva bi to fešta bila…

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:32