Ronald Goršić / Cropix
LICENCE ZA NOVU SEZONU

Pet klubova prošlo, ostali se dotjeruju... Mač nad glavom visi Karlovcu i Šibeniku

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. travanj 2011. 18:19

Najranije u ponedjeljak, kako kažu u Rusanovoj, HNS bi mogao službeno priopćiti na čije su adrese poslane licence za sezonu 2011/12., a tko će morati popraviti stvari želi li egzistirati u najvišem rangu. Premda klubovi nikad nisu živjeli skromnije, disciplina je evidentno pojačana, tako i financijska, pa su samo dva prvoligaša u škripcu. Istodobno, drugoligaši pucaju na “klub odabranih” - Gorica, Lučko, Pomorac i Dugopolje.

Prije godinu dana četiri su se kluba pohvalila prolaznom ocjenom od prve: Dinamo, Zagreb, Inter i Slaven Belupo. Nije iznenađenje što smo i sada iz istih tabora dobili jednaku informaciju. Ukupno ih je prošlo pet, neslužbeno još i Lokomotiva.

Pa u čemu je onda bitan napredak? Još devet klubova obavilo je gotovo sve što je trebalo. Dobili su rok od osam dana u kojem im ostaje definirati i posljednje finese. Istina, pojedine i nisu tako jeftine, poput Osijekova duga Jurici Pranjiću...

Mač nad glavom visi Karlovcu i Šibeniku, gotovo i Rijeci. Međutim, dovoljno je vremena da se sve to riješi, konačne ocjene ugledat će svjetlo dana tek 1. svibnja.

Istodobno sastala se i komisija za sustav natjecanja. Iako je već lani izglasano kako bi se Prva HNL od 2012. godine prvo trebala igrati sa 12, pa potom sa 10 klubova, traju opsežne analize koje je pravo rješenje, pod jakim pritiskom dobrog dijela prvoligaša za ostanakom Lige 16. Premda se važu varijante i za nadmetanje juniora, kadeta, pa sve do županijskog ranga, ništa neće izazvati niti približne polemike kao 1. HNL. Stoga, dobro će trebati odvagnuti sve parametre...

U HNS-u traju pripreme za Skupštinu 19. travnja u Sheratonu. U Rusanovoj uvjeravaju da kvorum nije u pitanju. Već ovog ponedjeljka istječe rok za žalbu Igoru Štimcu i još 26-ici nogometnih djelatnika koji su kažnjeni s dvije godine zabrane rada. Do jučer niti jedan se prigovor nije pojavio, što je sukladno objavi minule nedjelje pod sloganom “Ne priznajemo ni Markovića, ni Disciplinsku komisiju”. Uzdaju se u Ministarstvo uprave čiji se pravorijek čeka. Zasad je još pitanje koga će razveseliti, a koga ražalostiti. Štimčev tabor očekuje poništenje Izborne skupštine od 17. prosinca, te da se održe novi izbori, Markovićeva pak strana potvrdu aktualnog vodstva. Tko god ne bude zadovoljan ostaje mu žalba Upravnom sudu. Iako bi Marković sigurno prvo pohitao po zaštitu u Uefu i Fifu. Koje su već jednom stale na njegovu stranu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:06