Foto: Goran Mehkek / CROPIX
PRVO INTER, PA RIJEKA

PETEV POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE IGRAČIMA DINAMA Najbitniji je prolaz za 90 minuta, i zato sam rekao: "Pamet u glavu"

DINAMO Četvrtfinale Kupa u Zaprešiću kao uvertira za Rijeku
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 29. studeni 2016. 15:28

DINAMO (4-3-3): Šemper - Stojanović, Schildenfeld, Perić, Sosa - Moro, Machado, Ćorić - Fiolić, Hodžić, Fernandes

---------------------------------------------------------

Dinamo danas popodne (16.00) u Zaprešiću mora proći u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa bez stresova želi li potvrditi rast forme i visoki momčadski duh viđen protiv Lyona i Osijeka.

Dakle, ne bi se smjelo ponoviti prvenstveno gostovanje prije mjesec dana, kad je Ivajlo Petev uvodio trećeg stopera kako bi osujetio namjere momčadi Samira Toplaka za izjednačenje.

- Najbitnije je da prođemo i odigramo dobro. Inter je dobra momčad, no mi ćemo se potruditi da otpočetka uđemo u nadmetanje koncentrirani i odlučimo sve u 90 minuta - kaže Dinamov trener koji će od ozlijeđenih u Gradskom vrtu poštedjeti samo Kneževića kojem je natučena jagodična kost.

Na pitanje o Machadu, koji nije ni putovao u Osijek, Petev je naglasio da Portugalac konkurira.

- On je jedan od naših igrača, svaki nam je bitan, računamo na njega kao i na sve - kazao je diplomatski trener 'purgera', koji bi osim Šemperu na vratima, prigodu od prve minute mogao dati i njegovim vršnjacima Sosi i Moru. Na desni stražnji bok mogao bi se vratiti Stojanović, a u vrhu napada startati Hodžić. Petev ipak mora razmišljati o utakmici jeseni u subotu protiv Rijeke.

- Bit će rotacija, to je normalno kad se igra svaka tri dana, ne mogu isti ljudi igrati Ligu prvaka, prvenstvo i Kup. Međutim, u Kupu je jedna utakmica, nema popravnog i moramo biti pametni. Moramo ući u meč kao u zadnja dva, s Lyonom i Osjekom. Jedna situacija može presuditi zato sam naglasio svojim igračima - pamet u glavu.

Petev je dovoljno iskusan da ne uživa u možda i nekim pretjeranim hvalospjevima za pobjedu u Osijeku, koji je svojim ofenzivnim pristupom u nedjelju zapravo išao na ruku Dinamu.

- To je prošlost, a od prošlosti se ne živi. Treba uvijek analizirati dobro i loše i idemo dalje. Svaka tri-četiri dana je nova utakmica.

Ipak, bugarski stručnjak nasmiješio se na pitanje o reakciji mladih igrača, po godinama još juniora, u zadnjim dvobojima. Najnoviji plus je Amer Gojak, ali diže se i Ante Ćorić, koji je nakon tribina protiv Seville bio svih osam puta starter i skupio 556 minuta. Startat će i u Zaprešiću, po potrebi ranije izaći...

- Zadovoljan sam kako se svi mladi trude i žele. Imaju potencijala, nadam se da će jednog dana bit u vrhunskim europskim klubovima.

Najveći Petevljev uspjeh zasad je podizanje ozračja, za što je podjednako zaslužan i kapetan na oporavku, Domagoj Antolić.

- Dobro je dobro, sve je OK kad se pobijedi. Puno je pozitive i nadam se da ćemo ovu pozitivnu atmosferu držati do kraja - poručio je Petev.

Naravno, preduvjet da bude tako je nova pobjeda...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:05