CROPIX
ČISTA MEČ-LOPTA

PIŠE TOMISLAV ŽIDAK Mogu stručnjaci trubiti što hoće, ali da je Bradarić pogodio, Rijeka bi već jučer popodne osvojila naslov hrvatskog prvaka

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 04. prosinac 2016. 13:32

Filip Bradarić je u 89. minuti derbi utakmice između Dinama i Rijeke imao meč-loptu! Mogu treneri i stručnjaci trubiti koliko hoće, da je Bradarić pogodio, Rijeka bi već jučer popodne osvojila naslov hrvatskog prvaka.

Ovako, Dinamovo nadanje nije ugašeno, iako su njegovi izgledi varljivi kao svijeća na vjetru. Ali, da je Bradarić pogodio, Dinamo bi se predao, vizije bi krenule u drugom smjeru, iluzije bi bile mrtve, a poznavajući gazdu, "modri" bi krenuli u potpuni remont.

Derbi nije bio loš, u derbiju se moglo vidjeti mnogo toga. Na primjer, da je Rijeka formirana momčad, koja i bez dvojice ponajboljih igrača može parirati Dinamu. Da su bili prisutni Gavranović i Andrijašević, bila bi to svakako figura više za Riječane. U sudaru dvojice trenera, bivših izbornika Bugarske i Slovenije, vidjelo se da je Kek mnogo mirnije i staloženije ušao u utakmicu, dok se kod Peteva osjetila nervoza. I možda pomanjkanje kuraže.

Najavljivao je da će Nikola Moro biti iznenađenje, kojim će pokušati dotući Rijeku, ali ga se, ipak, nije usudio postaviti u momčad. Iako bi mu mnogi zapljeskali na tom potezu. Valjda zato jer je gladan pobjede i velikog rezultata, Petev se bori za "koricu kruha", za afirmaciju i vidi se da mu je stalo. Dinamo je njegova velika prilika, i zato se boji ući u ozbiljniji rizik.

Matjaž Kek je stari rutiner, njegov blok je popustio samo jednom, kada je Sigali bio brži od njegovih zadnjih igrača, inače su bili dominantni i u skoku i duelu. Rijeka se profilirala u vrlo ozbiljnu nogometnu družinu, iako, za dulji boravak u Europi predsjednik Damir Mišković će morati gurnuti dublje ruku u džep. U nekim stvarima su ipak "pretanki" za veća nogometna ostvarenja, ali Rijeka definitivno zna odabrati igrače, za razliku od Dinamovih, njihovi skauti imaju "izoštreno oko".

Nakon ovakvog ishoda, uopće ne sumnjam da će Dinamo učiniti sve kako bi dostigao Rijeku. Traže se pojačanja, samo ne znam ide li sportski direktor Marijan Vlak pravim putem. Ne sumnjam da je budžet spreman, novca ima, ali ima li dovoljno novca za prava pojačanja. Skauti su se rastrčali Europom, no jesu li prepoznali "robu"? Ili će se možda Dinamo posvetiti vlastitoj školi, kao jedinom izvoru igrača? Sumnjam...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:56