CROPIX
ZALIHA KAKVA SE TEŠKO ISPUŠTA

POGLEDAJTE RASPORED KOJI SVI SMATRAJU NEMOGUĆOM MISIJOM ZA DINAMO Scenarij koji Modrima donosi naslov prvaka zaista je - znanstvena fantastika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2017. 17:27

Nakon 30. kola Prve HNL Dinamu treba pravo čudo da bi obranio naslov prvaka Hrvatske. Doslovno. Jer vjerovati da ovakvi Modri mogu nadoknaditi čak osam bodova zaostatka u samo šest kola zaista je znanstvena fantastika, pa čak i za najzagriženije navijače Dinama.

Nakon 11 godina dominacije Dinamo je pred gubitkom naslova hrvatskog prvaka, dok se u Rijeci već potajno spremaju za kvalifikacije za Ligu prvaka bez obzirom na umjerene izjave trenera Matjaža Keka kako prvenstvo nije gotovo i kako je još '18 bodova u igri'.

Zaista i jest, kakav bi to ludi scenarij mogao Dinamu omogućiti da ipak postane prvak? Rijeka u sljedećem kolu 29. travnja dočekuje Inter i zaista je teško očekivati da Zaprešićani mogu napraviti čudo na Rujevici.

Gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj bit će već malo teži ispit za Kekove trupe, a Hajduk kod kuće 13. svibnja daleko teži. Do kraja sezone Rijeku još čekaju gostovanje kod Slaven Belupa, domaći ogled protiv Cibalije i derbi na Maksimiru protiv Dinama. Ali da bi Dinamo eventualno bio prvak Rijeka mora izgubiti čak tri puta u posljednjih šest kola, ili primjerice, upisati dva poraza i dva remija/jedan poraz i tri remija...

Koje bi to trebale biti nagazne mine za Rijeku? Ako čak i izgube u dvije najjače utakmice protiv Hajduka i Dinama, opet bi bili prvaci uz uvjet da pobijede u preostalima. A ako se uzme u obzir da Rijeka u dosadašnjih 30 kola nije izgubila nijednom, takva se teorija čini zaista teško ostvarivom.

Također valja istaknuti da bi Dinamo za realizaciju takvom nestvarnog scenarija morao pobijediti sve suparnike do kraja. Kako Modri igraju trenutno ne čini se baš kao lak zadatak. Iako imaju lakši raspored od Rijeke. Suparnike poput Cibalije, Intera, Splita i Istre bi trebali pobijediti, ali gostovanje kod Osijeka u pretposljednjem i, naravno, derbi protiv Rijeke u zadnjem kolu čine se kao (pre)teški ispiti.

Rijekin raspored do kraja HNL-a:

29. travnja Rijeka - Inter

6. svibnja Lokomotiva - Rijeka

13. svibnja Rijeka - Hajduk

17. svibnja Slaven Belupo - Rijeka

20. svibnja Rijeka - Cibalia

27. svibnja Dinamo - Rijeka

Dinamov raspored do kraja HNL-a:

29. travnja Dinamo - Cibalia

6. svibnja Inter - Dinamo

13. svibnja Split - Dinamo

17. svibnja Dinamo - Istra

20. svibnja Osijek - Dinamo

27. svibnja Dinamo - Rijeka

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:23