Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
VELIKE MUKE PO BIJELIMA

PREDSJEDNIK HAJDUKA NA NAJVEĆIM ISKUŠENJIMA Klub potresaju afere, momčad trokira, a legenda došla na svoje: 'Nije dobro kad je tu policija'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. prosinac 2016. 09:05

Kako će se posljednja zbivanja i pravi potres na Poljudu odraziti na poziciju predsjednika Kosa? Pitanje je vjerojatno i suvišno jer Kos ima čvrstu podršku Našeg Hajduka i Torcide.

- Osuđujemo bilo kakve napade na djelatnike HNK Hajduk Split. To je jednostavno nedopustivo i svatko treba snositi posljedice zbog toga. Ukoliko netko ima ikakve dokaze da se unutar kluba događa nešto vezano s kriminalom, a sam ne želi na policiju, pozivamo ga da udruzi Naš Hajduk preda dokaze i mi ćemo podnositi sve potrebne prijave državnim institucijama. Također molimo sve koji nemaju nikakve argumente ili dokaze da se suzdrže svjesnog stvaranja atmosfere nepovjerenja i kaosa - rečeno je u priopćenju Našeg Hajduka.

Ivan Kos
Jakov Prkic / Hanza Media / Hanza Media

Odmah nakon što je Kos prijavio verbalnu prijetnju u svom uredu, KN Torcida stala je uz predsjednika Hajduka. Potpora nije sporna, ali jasno je da će rezultat na terenu biti mjerilo.

No, zadržimo se još malo na pričama o menadžerskom uplitanju pri dolasku igrača u Hajduk. Istjerivanje menadžera iz Hajduka bio je proteklih godina jedan od glavnih ciljeva navijača koji su kontinuirano tražili transparentan rad kluba bez utjecaja menadžera. Zato je u tom pitanju najvažnije doći do pravih podataka.

Split, 310816.
Zeljko Jerkov pozira u lucici JC Labud.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

- Glasine su jedno, a istina je jedina važna. Dapače, ključna za zdrav život kluba - naglasio je Željko Jerkov, jedan od bivših predsjednika Hajduka.

- Istina je da sam kratko bio ma čelu Hajduka, ali i tada se razgovaralo s roditeljima i menadžerima. Uvijek se s menadžerima razgovara i pregovara, jasno je da oni zastupaju svoje interese uz interese igrača. Ja sam probleme rješavao na svoj način, nije bilo ovakvih slučajeva, ali bilo bi suludo ulaziti u komentare dok se ne sazna prava istina o kompletnim ovotjednim zbivanjima na Poljudu - kazao je Jerkov i dodao:

- Ali nikada nije dobro kada je policija u klubu.

Upravo će policija saznati što je prava istina u događaju između oca igrača Frane Vojkovića i predsjednika Kosa, a paralelno će s tim ići i rasplet druge priče - odnosa jednog menadžera (Vukmirica) i Hajduka. Odvjetnici će nesumnjivo imati pune ruke posla jer tužbe se najavljuju sa svih strana.

Split, 310816.
Zeljko Jerkov pozira u lucici JC Labud.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

Carrillo ključni čovjek

Zasad je tjedan zaključen dvjema prijavama. Kos je prijavio Ivana Vojkovića, a jučer je prijavljeni Vojković uzvratio dovršenjem svoje prijave koju je, prema vlastitom iskazu, namjeravao podnijeti odmah nakon izlaska iz Kosova ureda. Dakle, prijavio je policiji predsjednika Hajduka zbog iznude, lažnog prijavljivanja i prijetnji. Ide prijava na prijavu, a policija će u istrazi morati doći do prave istine.

Sve ovo što se događa, dakako, ne stvara nimalo pozitivnu klimu na Poljudu. U najtežoj su poziciji predsjednik Kos i sportski direktor Branco, koji se moraju braniti demantijima. Koncentracija se prebacuje na stvari izvan nogometa, a Hajduku je trenutno najpotrebnija koncentracija upravo na nogomet. Jer dok se na Poljudu bave pravnim zavrzlamama, surova je istina da će se budućnost Kosa i Branca rješavati na terenu.

Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Zato je Carrillo njihov ključni čovjek. Španjolac je taj u čijim je rukama budućnost Hajduka i njegovih najodgovornijih operativaca.

Recentna je prošlost pokazala da su predsjednici i sportski direktori klub uglavnom napuštali uslijed loših rezultata prve momčadi.

Iznimka je bio Brbić, Kosov prethodnik, kojeg je Nadzorni odbor smijenio s vjerom u iskorak. Željeni iskorak prvenstveno mora doći s rezultatom, a u trenutku kada nema rezultata, pa se još pridodaju pravne bitke, tužbe, prijave, policija... nije lako ostati koncentriran i voditi klub.

Carrillo
Duje Klaric / Hanza Media / Hanza Media

Kos je uistinu došao u neugodnu poziciju iz koje ga prvo izvlači Carrilllo rezultatom, a onda u poslovnom segmentu prodaja Kalinića u zimskom mercatu. Nakon sedam mjeseci na Poljudu pred Kosom su najveća iskušenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:15